Roos Carpaccio – Uniconta implementatie

  • Home
  • Roos Carpaccio – Uniconta implementatie
Shape

Uniconta Implementatie bij Roos Carpaccio

Roos Carpaccio

Roos Carpaccio is in 2010 opgericht met het idee om ambachtelijke carpaccio te bereiden. Ze onderscheiden zich vanaf het begin door het leveren van maatwerk met puur vlees. Vanuit Reeuwijk is Roos Carpaccio begonnen met haar activiteiten. Inmiddels levert Roos Carpaccio vanuit een moderne vestiging te Gouda aan groothandels en horeca leveranciers door heel Nederland.  Vanwege groei van het bedrijf en de wens naar meer efficiëntie en managementinformatie, is besloten over te stappen naar een modern ERP-systeem. Het ontbrak Roos Carpaccio aan een geïntegreerde softwareoplossing waarmee de verschillende bedrijfsprocessen werden ondersteund.

Roos Carpaccio heeft gekozen voor implementatie van Uniconta, het ERP-pakket waar DNA reseller van is. De kennis van DNA van de foodsector, de schaalbaarheid en het makkelijk kunnen aanpassen van Uniconta naar eigen inzichten heeft Roos Carpaccio doen besluiten om in zee te gaan met DNA en om Uniconta te implementeren.

Vanuit Roos Carpaccio was Willem Bakker het aanspreekpunt. Met hem werden in een test omgeving de diverse werkprocessen besproken en nagespeeld, zodat deze geïmplementeerd konden worden in de productie omgeving.  

Om een productieplanning te kunnen maken op basis van de verkooporders in een bepaalde periode, is er door DNA een plug-in ontwikkeld. Deze productieplanning plug-in berekend op basis van de recepturen (stuklijsten) door welke halffabricaten in welke hoeveelheden er nodig zijn en maakt daar productieorders van. Deze plug-in is naadloos geïntegreerd in Uniconta en is op verzoek van Roos Carpaccio uitgebreid met functionaliteit om een productieorder gedeeltelijk af te melden. 

De overige werkprocessen konden worden afgehandeld met de standaard functionaliteit van Uniconta. Voor deze werkprocessen zijn er profielen aangemaakt per afdeling waarbij alleen de benodigde informatie getoond wordt, het zogenaamde ‘need-to-know’ principe. ken met een tevreden gevoel terug op de implementatie. Uniconta heeft zich in dit traject wederom bewezen en de samenwerking met Roos Carpaccio verliep soepel. 

Uniconta is inmiddels enige tijd in productie bij Roos Carpaccio en zorgt ervoor dat de administratieve taken nu vlotter en efficiënter verlopen. Volgens Willem Bakker is Uniconta een systeem wat “logisch in elkaar zit en een identieke werkwijze heeft door heel de applicatie heen”. De implementatie is soepel verlopen en Roos Carpaccio ervaart nu de voordelen van automatisering door de livegang met het nieuwe ERP-systeem.

Ook Romeo Hok-Ahin en Dirk-Willem Huisman van DNA kijken met een tevreden gevoel terug op de implementatie. Uniconta heeft zich in dit traject wederom bewezen en de samenwerking met Roos Carpaccio verliep soepel.