Bumaco | Uniconta | herontwikkeling Promis

  • Home
  • Bumaco | Uniconta | herontwikkeling Promis
Shape

Bumaco | Uniconta | herontwikkeling Promis

In het verleden heeft DNA Services B.V. Promis ontwikkeld voor Bumaco. Promis is het pakket waarmee Bumaco haar in- en verkoopproces faciliteert.

“Bumaco, gevestigd in Alblasserdam, is gespecialiseerd in stalen buizen met een hoge treksterkte. Voor branches en toepassingen waarbij betrouwbaarheid een ‘must’ is. Denk bijvoorbeeld aan bruggen, kranen en offshore-constructies. Daar heeft men behoefte aan uitvoerig geteste buizen, geproduceerd door gerenommeerde West Europese fabrieken en gecontroleerd door een onafhankelijke instantie, zoals bijvoorbeeld Lloyds.”

Het softwarepakket Promis is inmiddels verouderd en bestaat volledig uit maatwerk, hoewel het tot op de dag van vandaag stabiel draait. Gewijzigde wensen en organisatorische veranderingen hebben ertoe geleidt dat Bumaco op zoek ging naar vervanging van Promis.

Bumaco heeft gekeken naar een oplossing waarbij Navision als standaardpakket werd gebruikt met daarin maatwerk. De route met Navision is afgevallen omdat maatwerk in Navision lastig te realiseren is. Ook is gekeken naar het volledig herontwikkelen van Promis in een moderne ontwikkelomgeving. De route van herontwikkeling is afgevallen omdat 80% van de gewenste functionaliteit standaardfunctionaliteit is en men die niet wil laten ontwikkelen als maatwerk.

De door DNA voorgestelde oplossing is gebaseerd op Uniconta gecombineerd met maatwerk. Het uitgangspunt is om maximaal gebruik te maken van standaard aanwezige functionaliteit in Uniconta en daar waar nodig maatwerk toe te passen binnen Uniconta. Uniconta leent zich er uitstekend voor (beter dan vergelijkbare oplossingen zoals Navision) om maatwerk te realiseren gecombineerd met de standaard oplossing. Maatwerk kan namelijk ontwikkeld worden in dezelfde taal/ontwikkelomgeving als waarin DNA ontwikkelaars dagelijks werken.

Bumaco heeft uiteindelijk aan DNA de opdracht gegeven om Uniconta te implementeren en het maatwerk te ontwikkelen. Hiermee hopen we in maart 2020 te starten.