Menu Sluiten

Over DNA

Geschiedenis

We zijn in 1994 ontstaan uit de IT-afdeling van een productieonderneming. De initiatiefnemers zijn Dick Griep, Niek de Rijk en Albert van Zijverden. Onze naam, bestaand uit de eerste letters van hun voornamen, herinnert daar nog aan. We zijn gewend om samen met en tussen de gebruikers te opereren (wat we de ene dag bedachten, werd de volgende dag in de praktijk getoetst).

Nu zijn we een zelfstandig IT-bedrijf met ongeveer 30 medewerkers. Maar nog steeds voelen we ons één met de ondernemingen waarvoor we werken. En al houden we van ons vak en lopen we graag voorop met de ontwikkeling van IT-oplossingen, uw business gaat uiteraard voor. Dat is typisch DNA. Business first.

Business first. Een veelzeggende belofte.

DNA levert standaard- en maatwerkoplossingen

Dat doen we in nauwe samenwerking met u als klant. Co-creatie, zouden we het kunnen noemen. Maar wat het meest typerend is voor onze bedrijfsfilosofie, is de focus op uw bedrijfsvoering. Business first, zeggen wij dan. Niet praten over IT. Want oplossingen zijn alleen bedoeld voor problemen. Eerst uw uitdagingen in beeld, dan pas kijken waar IT iets kan toevoegen.

Ons hart ligt bij de business. We genieten van de hectiek in logistieke bedrijven, de materialen die we bij productiebedrijven zien veranderen in producten, het spel van vraag en aanbod dat retailers beheersen. De ambities van ondernemers inspireren ons. De kernvraag is: waar ligt voor u de sleutel tot succes?  De ene keer vinden we die al brainstormend met u in het basisconcept, de manier waarop u uw logistiek organiseert of uw bedrijf aanstuurt. De andere keer valt er op operationeel niveau veel winst te boeken. We denken out-of-the-box, maar worden tijdig pragmatisch. Zo ontstaan de mooiste oplossingen.

IT-oplossingen horen te ruiken naar uw bedrijf, geënt te zijn op uw ambities. Dat bedoelen we met ‘business first’.

Met standaardsoftware kan veel. Met maatwerksoftware kan alles.

U wilt uw rendement verhogen?

 Wij denken niet in systemen of pakketten. Onze visie is gericht op resultaat. Voor standaardfuncties passen we standaardsoftware toe. Voor bedrijfsspecifieke functies ontwikkelen we maatwerk. Zo helpen we u uw organisatie efficiënter te maken. Het geheim? Een betere informatievoorziening en doeltreffende automatisering. Er zijn tal van business uitdagingen waar ondernemers mee worstelen. Wij ontrafelen deze als een IT-vraagstuk. Bedrijfsspecifieke informatiesystemen helpen u om uw resources – zoals gebouwen, mensen, productiecapaciteit en kapitaal – optimaal te benutten. Waar zitten de winstpunten in uw organisatie?

Het optimaliseren van de informatiestromen vraagt om

  • het koppelen van bestaande applicaties, zodat ze van eenduidige, gedeelde informatie gebruik kunnen maken.
  • of het ontwikkelen van nieuwe applicaties met bedrijfsspecifieke functionaliteit.

DNA is een specialist in het ontwikkelen van deze software. We ontwikkelen zowel complete applicaties als aanvullende functionaliteit. Want hoeveel er ook kan met uw standaardsoftware, met maatwerksoftware kunt u alles.