Compaxo zet DNA Services in voor software ontwikkeling

  • Home
  • Compaxo zet DNA Services in voor software ontwikkeling
Shape

Compaxo Fijne Vleeswaren uit Gouda zet DNA Services in voor software ontwikkeling

Recent hebben we een opdracht voor software ontwikkeling ontvangen van het prachtige foodconcern Compaxo! Het team van Software & Development zal een koppeling realiseren op het gebied van traceability voor één van de grotere retailklanten waar het bedrijf aan levert. Doelstelling is dat de consument o.b.v. een QR-code op de verpakking volledige inzage krijgt in de herkomst van het product. Hiermee wordt volledig transparant gemaakt naar de eindklant waar de verwerkte vleesonderdelen vandaan komen en verwerkt zijn. De beschikbare batchspecifieke herkomstgegevens kunnen op een platform opgeroepen worden door simpelweg de QR-code met een smartphone te scannen.

Het team van DNA ontwikkeld een applicatie die de benodigde gegevens uit de ERP-database ophaalt. Deze gegevens worden omgezet in XML-formaat en door middel van een webservice aangeleverd aan het platform van de retailklant. Het gaat hierbij om productieorders die door middel van partijnummers aan elkaar gekoppeld zijn.

De vestiging van Compaxo Fijne Vleeswaren in Gouda ondergaat momenteel een grondige verbouwing. Op de afbeeldingen hiernaast zijn enkele artist impressions te zien van het beoogde eindresultaat. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een  nieuwe kantine, garderobe High Care, een corridor over het bestaande dak en een gevelrenovatie van het  bestaande kantoor. Om dit mogelijk te maken is eerst een gedeelte van het bestaande kantoor gesloopt.

 

Over Compaxo

Compaxo Group is een familiebedrijf waarvan het ontstaan al vijf generaties terug in de tijd gaat. Het concern bestaat uit een vleeswarenfabriek in Gouda (Compaxo Fijne Vleeswaren) en een eigen slachterij in Zevenaar (Compaxo Vlees). Beide locaties hebben sterke verbondenheid, waar locatie Zevenaar een van de belangrijkste toeleveranciers is voor de vleeswarenfabriek in Gouda.

De officiële oprichting van Compaxo heeft plaatsgevonden in 1896, maar ver daarvoor was het slagersvak al onlosmakelijk verbonden met de familie. Op een rivierdijk in Gouda, werd voor de begrippen van toen een moderne fabriek gebouwd in 1952. Compaxo Fijne Vleeswaren B.V. is hier momenteel nog steeds gevestigd en hier werken dagelijks ongeveer 500 medewerkers. Dit jaar viert Compaxo haar 125-jarig jubileum.

Voor meer informatie over Compaxo, bekijk de video op deze pagina.