DNA Services laat oude elektronica materialen recyclen bij Van Pelt Recycling

  • Home
  • DNA Services laat oude elektronica materialen recyclen bij Van Pelt Recycling
Shape

DNA Services laat oude elektronica materialen recyclen bij Van Pelt Recycling: een duurzaam én succesvol partnership!

Op de foto v.l.n.r. Hans de Wit (Commercieel Directeur DNA Services) en Willem-Jan van Pelt (Directeur Van Pelt Recycling) 

In de vakpers (Computable) verscheen een artikel over vertrouwelijke data die aangetroffen is op verouderde hardware. De veilige vernietiging of recycling en de verwijdering van de gegevens is cruciaal. Lees het artikel via onderstaande button.

Van Pelt Recycling en DNA Services werken zeer prettig samen als ketenpartners. Doordat DNA Services complete IT-omgevingen vernieuwd was er behoefte aan een professionele partner voor hardware recycling. Van Pelt Recycling recyclet oude apparatuur conform de WEEELABEX/CENELEC 50625 richtlijn. Vanwege het belang hiervan wordt Van Pelt jaarlijks geauditeerd en gecertificeerd.

Elektronica recyclen heeft op deze manier twee grote voordelen: Duurzaamheid en veiligheid. Recycling heeft allereerst natuurlijk een duurzaam doel. Uit afgedankte apparaten kunnen herbruikbare grondstoffen teruggewonnen worden. In veel elektronica zitten steeds schaarser wordende edelmetalen als goud, zilver en palladium. Door afgedankte apparatuur op de juiste manier te recyclen kunnen deze belangrijke grondstoffen opnieuw ingezet worden bij de productie van nieuwe laptops, smartphones en chips bijvoorbeeld. Urban mining noemen we dat. Daarnaast is uiteraard de veiligheid van belang. Oude elektronica kan data bevatten. Van Pelt recyclet apparaten volledig en volgens de daarvoor geldende wetten en regels. Zo is het niet alleen duurzaam om oude apparaten te laten verwerken, maar ook veilig en vertrouwd.

Van Pelt Recycling is gespecialiseerd in het demonteren van allerlei overbodige elektronica zoals: computers, servers, laptops en overige ICT.

  • Duurzaam en verantwoord ondernemen
  • Snel afvoeren van te recyclen afval
  • Deelnemen aan het voorkomen van schaarste aan grondstoffen

Hans de Wit over de samenwerking:

“Wij zetten met DNA Services graag in op duurzaam en verantwoord ondernemen. Ik ken Willem-Jan al jaren en we hebben zelfs nog als collega’s samengewerkt in de plantensector. Toen ik bij Van Pelt Recycling zag hoe een speciale ‘social return’ afdeling actief is met het demonteren van oude hardware was het meteen duidelijk hoe we elkaar kunnen versterken.

Separaat leveren wij onze expertise op het gebied van cybersecurity terug. In de achterliggende periode hebben we tevens het volledige IT-beheer overgenomen en is Van Pelt Recycling, naast partner, nu ook klant van DNA geworden. Dus het mes snijdt aan twee kanten!”
Over Van Pelt Recycling

Van Pelt Recycling is gestart in 2012 en gespecialiseerd in de recycling van metaal- en elektronica-afval. Op de vestiging in Ridderkerk worden door zo’n 20 medewerkers de metalen gesorteerd en verwerkt. Een specialisme is de inkoop van oude elektronica zoals computers, laptops en printplaten. Het overtollige ICT-materiaal wordt gedemonteerd in een eigen sociale werkplaats. Hier werken 9 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tevens draagt Van Pelt zorg voor een gecertificeerde vernietiging van data-dragers zoals harde schijven. Van Pelt Recycling heeft eigen transportmiddelen en kan daardoor snel schakelen. Dit samen met korte lijntjes en heldere communicatie zorgt voor de beste recyclingoplossing voor de klant.