DNA Services op werkbezoek bij logistiek dienstverlener Prins Transport in Lekkerkerk

  • Home
  • DNA Services op werkbezoek bij logistiek dienstverlener Prins Transport in Lekkerkerk
Shape

DNA Services op werkbezoek bij logistiek dienstverlener Prins Transport in Lekkerkerk

Op de foto v.l.n.r. Hans de Wit en Dirk-Willem Huisman namens DNA Services

Recent hebben diverse collega’s van DNA Services een werkbezoek gebracht aan het nieuwe vrieshuis van logistiek dienstverlener Müller Fresh Food Logistics in Lekkerkerk 

Het team van DNA Services heeft voor Prins Transport de software applicaties PTS en POS ontwikkeld die inmiddels gemigreerd zijn naar het Müller-netwerk. PTS staat voor ‘Prins Transport Systeem’. Deze applicatie, ontwikkelt door DNA, verzorgt de globale planning van orders en de facturatie daarvan naar klanten. POS staat voor ‘Prins Op- en Overslag Systeem’. Deze applicatie verzorgt de werkzaamheden die betrekking hebben op inslag en uitslag van goederen en geeft inzicht in voorraden en mutaties.

Het werkbezoek is gecombineerd met een projectbespreking over nieuwe douanewetgeving waardoor verschillende aanpassingen aan de software nodig zijn. 

Het vrieshuis in Lekkerkerk bestaat uit twee zones met verrijdbare stellingen van dertien meter hoog. In dit vrieshuis kan de logistiek dienstverlener meer dan 6.000 pallets opslaan. Prachtig om te zien hoe onze software een belangrijke bijdrage levert aan de dagelijkse bedrijfsvoering in Lekkerkerk. Een mooi detail om te vermelden is dat Prins Transport in het verleden de vleesproducten van foodconcern Bakker Lekkerkerk richting de distributiecentra van retailers transporteerde. Vanuit Bakker Lekkerkerk is DNA Services in 1994 ontstaan en Prins Transport is na al die jaren nog steeds actief in de wereld van fooddistributie vanuit Lekkerkerk. 

N.B. Een impressie van het nieuwe warehouse zie je in onderstaande video.

Over Prins Transport / Müller Fresh Food Logistics

Vanaf begin 2018 hebben de twee familiebedrijven Prins Transport en Müller Fresh Food Logistics de krachten met elkaar gebundeld. Het motto van dit logistieke concern binnen de foodsector is: Fresh food is our Drive!

Prins heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot logistieke dienstverlener met specialismen als opslag, handling en het vervoer van goederen onder geconditioneerde (koel, diepvries en licht gekoeld) en ongeconditioneerde omstandigheden.

De organisatie bestaat uit twee bedrijven (Prins Transport en Prins Op- en Overslag) en omvat hiermee de gehele fysieke distributieketen. Het totaalpakket dat wordt aangeboden bestaat o.a. uit transport, invriezen, opslag, orderpicken en distributie.

Binnen Prins is de behandeling van levensmiddelen en levensmiddelen gerelateerde producten een apart specialisme. Alle materialen, expertise, middelen en ruimtes zijn dan ook volledig afgestemd op de behandeling van deze producten.