DNA Services op werkbezoek bij Metalura, leverancier van slimme glassystemen

  • Home
  • DNA Services op werkbezoek bij Metalura, leverancier van slimme glassystemen
Shape

DNA Services op werkbezoek bij Metalura, leverancier van slimme glassystemen

Eind 2022 heeft een delegatie van DNA Services een werkbezoek gebracht aan Metalura, leverancier van slimme glassystemen. In 2021 is DNA Services door Metalura geselecteerd als nieuwe IT-partner voor de toekomst. Vanwege de sterke groei van Metalura was behoefte aan een solide IT-partner met aantoonbare referenties binnen productie- en handelsbedrijven. De samenwerking bevalt uitstekend en heeft betrekking op het complete IT-beheer inclusief security-oplossingen. Vanuit DNA zijn Sebastiaan Woudenberg, Guido Huisman, Albert van Zijverden en Hans de Wit op referentiebezoek geweest in Alblasserdam om met eigen ogen het productieproces te zien. Door deze rondleiding begrijpen we nog beter de uitdagende werkprocessen en groeiambities van onze klant Metalura.

Inmiddels zijn door het team van DNA in samenwerking met Metalura diverse projecten gerealiseerd zoals:

  • Serververvanging en installatie nieuwe patchkast;
  • Leveren en installeren van Wireless Acces Points t.b.v. WiFi in nieuwbouw productielocatie;
  • Uitrol van Mobile Device Management (Microsoft Intune);
  • Configuratie van geautomatiseerd patchmanagement;
  • Proactieve monitoring van de complete IT-omgeving.

Albert van de Breevaart, Algemeen Directeur Metalura, over de samenwerking met DNA: 

“Uit ervaring weet ik hoe belangrijk een goed IT-fundament is voor de business. We zijn onze organisatie voortdurend aan het professionaliseren en Metalura groeit stevig door. Daarbij is het noodzakelijk om ook nieuwe technieken te implementeren en bezig te zijn met innovatie. Ik ben blij dat DNA Services vol energie aan de slag is gegaan en onze nieuwe IT-partner is geworden. Onze samenwerking ervaar ik als zeer constructief!”
Over Metalura

Metalura is Nederlands fabrikant van hoogwaardige en innovatieve producten voor het betere buitenleven. Het bedrijf levert rechtstreeks aan de klant en is specialist in maatwerk tuinkamers, opvouwbare balkon- en terrasbeglazing en windschermen. Daarbij wordt gestreeft naar een optimale balans tussen schoonheid, eenvoud en duurzaamheid.
Metalura is in juli 2008 ontstaan vanuit een staalconstructiebedrijf in Hardinxveld-Giessendam. Hier werd gestart met het ontwerpen en produceren van slimme beglazingssystemen. De vraag naar deze producten was zo groot dat Metalura zich binnen een jaar volledig kon focussen op de installatie bij tientallen klanten.
In 2012 verhuisde Metalura naar de huidige productielocatie en showroom in Alblasserdam. Sindsdien zijn er meer mooie oplossingen toegevoegd aan het assortiment. Vanaf medio februari 2022 heeft Metalura haar productiecapaciteit verdubbeld door de opening van een extra productiecentrum naast de huidige vestiging.
Inmiddels bedient Metalura met ruim 70 medewerkers ongeveer 1500 nieuwe klanten per jaar. Dat betekent dat er ieder jaar weer meer dan 1500 klanten extra genieten van het buitenleven, uit de wind zitten en besparen op de energierekening.