DNA Services op werkbezoek bij zuivelproducent Vecozuivel in Zeewolde

  • Home
  • DNA Services op werkbezoek bij zuivelproducent Vecozuivel in Zeewolde
Shape

DNA Services op werkbezoek bij zuivelproducent Vecozuivel in Zeewolde

Eind september heeft een delegatie namens DNA Services een werkbezoek gebracht aan zuivelproducent Vecozuivel in Zeewolde. Deze productieonderneming is recent overgenomen door onze klant Farmel. Hans van Tilbeurgh, Algemeen Directeur Vecozuivel, verzorgde een uitgebreide rondleiding door de fabriek. Vervolgens hebben Albert, Jethro en Hans namens DNA het periodieke kwartaaloverleg gevoerd met Jetze en Sakina van Farmel. Na afloop ontvingen we een emmertje met kwarkyoghurt waardoor we de optimale klantbeleving konden ervaren.

“Wij kunnen geen minuut zonder onze IT en daarom werken wij graag samen met DNA. Zij zorgen ervoor dat zaken probleemloos verlopen en de business doordraait”, aldus Jetze Kempenaar, CEO Farmel.

Dit bezoek heeft ons inzicht gegeven in het productieproces binnen Vecozuivel. Het belang van een sterk IT-fundament in een intensieve productieomgeving blijkt cruciaal. Als IT-partner denken we graag mee met onze klanten. Zo kunnen we meegroeien met onze klanten en optimale ondersteuning geven in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Bijgaande foto’s geven een impressie van ons bezoek. Bedankt voor de rondleiding!

Vecozuivel_5

Op de foto v.l.n.r. Jetze Kempenaar (CEO Farmel), Hans de Wit (Commercieel Directeur DNA Services), Jethro Stolker (Senior System Engineer DNA Services) en Albert van Zijverden (Directeur DNA Services)

Over Vecozuivel en Farmel Holding 

Veco Zuivel is gespecialiseerd in biologische zuivel: melk, yoghurt, kwark en boter. De onderneming is gevestigd in Zeewolde, waar in 2009 een nieuwe fabriek werd gebouwd. Met tachtig medewerkers verwerkt Veco Zuivel daar jaarlijks ongeveer 100 miljoen liter melk. Veco Zuivel zet zijn producten voornamelijk af via het binnenlandse retailnetwerk van biologische winkels en supermarkten. Naast de melk besteedt de onderneming ook aandacht aan duurzame verpakking; zo bestaat het Veco-melkpak uit karton en een laagje plastic dat is gemaakt op basis van suikerriet.

Farmel is van origine een handelsonderneming. De focus van Farmel, dat is gevestigd in Emmeloord, is verschoven van handel in rauwe melk en dienstverlening/fouragelevering aan veehouders naar handel in zowel melk als melkpoeders, boter, kaas en weiproducten. De onderneming heeft ongeveer tweehonderd melkveehouders als leveranciers en positioneert zich als flexibele partner voor zuivelondernemingen die hun melkaanvoer niet volledig baseren op ‘eigen’ leden/leveranciers. Afnemers zijn kleine en grote zuivelaars in diverse Europese landen; veelal gaat het om structurele relaties. Zo levert Farmel al langere tijd melk aan Ausnutria, dat inmiddels ook aandeelhouder is in Farmel. Inmiddels is Farmel uitgegroeid tot een melk- en zuivelhandelaar met een jaarlijkse omzet van meer dan een half miljard euro.