Ebike kiest voor Uni-Order

  • Home
  • Ebike kiest voor Uni-Order
Shape

Ebike kiest voor Uni-Order

Wat moest er gebeuren en waarom?

Ebike Das Orginal is producent van premium e-bikes. Made in Germany en handgemaakt. Het zijn e-bikes die vanaf de eerste gedachte als e-bikes zijn ontwikkeld, qua techniek en design. Met uitzonderlijk goede rijeigenschappen, hoogwaardige componenten en een heel gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Gestart in 2018 groeit Ebike Das Original hard en heeft het inmiddels ruim 170 dealers in Nederland en België. Een groot aantal dealers heeft van Ebike zelfs hun hoofdmerk gemaakt. Door de sterke groei was Ebike genoodzaakt over te stappen naar een ander softwaresysteem met meer functionaliteit. Gekeken is daarbij niet alleen naar de huidige wensen, maar ook naar de groeimogelijkheden van een nieuw softwaresysteem. De keuze is na een gedegen selectietraject gevallen op Uniconta. Uniconta is een cloud based oplossing voor veel bedrijven. De mogelijkheden van Uniconta sloten ook het beste aan bij de door Ebike opgestelde requirements. De maandelijkse (lage) licentiekosten van Uniconta hebben daarbij zeker een rol gespeeld. Deze zijn in verhouding tot andere gelijkwaardige oplossingen behoorlijk concurrerend. Daarnaast vergt Uniconta geen grote investeringen in hardware.

“Al met al biedt Uniconta kwaliteit voor een acceptabele prijs, is het snel te leren en in gebruik te nemen.”
Ronald Breeman, Office & technical support director Ebike Das Original

De voordelen voor Ebike

‘Onze ervaringen met Uniconta en Uni-Order zijn zeer positief’, aldus Ronald Breeman van Ebike. ‘Het implementatie traject verliep soepel door de goede begeleiding door Matthijs van der Meulen van Vandermeulen&Co. Wij zien Uni-Order als een middenklasse auto met de allure van een top auto op het gebied van eenvoud, gebruiksgemak en snelheid. Daarnaast is het prettig samenwerken met de partners van Uniconta in Nederland’.

Ronald vervolgd met: ‘Begin april jl. is Uni-Order gelanceerd als dealer portal en na 1 maand kan geconcludeerd worden dat dit een succes is. Het dealer portal levert een dagelijkse omzet op van ruim € 30.000,=.

Dirk-Willem Huisman van DNA Services is blij met een klant als Ebike. Hij zegt: ‘Op verzoek van Ebike zijn er een aantal verbeteringen aan Uni-Order doorgevoerd. Als ontwikkelaar van een standaard oplossing is het belangrijk om in contact te staan met je klanten en van hen te leren. Dat komt niet alleen de relatie met onze klanten ten goede, maar op die manier zijn wij ook in staat om ons product verder te optimaliseren en aan de klanteisen te laten voldoen’.

Geïntegreerde B2B oplossing

Eén van de wensen van Ebike was een geïntegreerde B2B oplossing. Deze B2B oplossing moest ondersteunend zijn naar de dealers en moest hen de mogelijkheid bieden zelf producten op te zoeken en te bestellen. Daarbij is de keuze gevallen op Uni-Order, de B2B add-on oplossing van DNA Services BV.


“Uniconta en Uni-Order dragen beide dagelijks bij aan onze groei”
Ronald Breeman, Office & technical support director Ebike Das Original