ADVANCED EBIKE over Uni-Order i.c.m. Uniconta ERP-software

  • Home
  • ADVANCED EBIKE over Uni-Order i.c.m. Uniconta ERP-software
Shape

ADVANCED EBIKE over Uni-Order in combinatie met Uniconta ERP-software

Snelgroeiende producent van premium e-bikes

ADVANCED EBIKE, voorheen Ebike Das Original, is producent van premium e-bikes. In 2011 kwam de Duitse fietsenfabrikant E BIKE Advanced Technologies GmbH op de markt met Ebike Das Original. het bedrijf wist in 10 jaar tijd met succes zijn plek te veroveren. Recent heeft het bedrijf een naamswijziging doorgevoerd en is Ebike Das Original omgedoopt in ADVANCED EBIKE. Made in Germany en handgemaakt. Het zijn fietsen die vanaf de eerste gedachte als e-bikes zijn ontwikkeld, qua techniek en design. Met uitzonderlijk goede rijeigenschappen, hoogwaardige componenten en een heel gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Ebike Das Original manifesteerde zich als het eerste Duitse premium e-bike merk op de markt en werd binnen enkele jaren een vaste waarde in het hogere segment, ook in Nederland en België. In maart 2018 lanceerde John Vermeulen, samen met Rob Laarman en Ronald Breeman, het merk op de Ebike Xperience in Utrecht. Daarna is het snel gegaan, mede dankzij meerdere winnende testresultaten in landelijke tests en door het sterk opgezette dealernet. Innovatie zit diep verweven in het DNA van Ebike Das Original, dat nu komt met een revolutionaire nieuwe toekomstvisie, inclusief een ingrijpende naamswijziging in ADVANCED EBIKE. Gestart in 2018 groeit het bedrijf nog steeds hard en heeft het inmiddels ruim 170 dealers in Nederland en België. Een groot aantal dealers heeft van ADVANCED EBIKE zelfs hun hoofdmerk gemaakt.

Uniconta: ERP-software vanuit de cloud

Door de sterke groei was ADVANCED EBIKE genoodzaakt over te stappen naar een ander softwaresysteem met meer functionaliteit. Gekeken is daarbij niet alleen naar de huidige wensen, maar ook naar de groeimogelijkheden van een nieuw softwaresysteem.

De keuze is na een gedegen selectietraject gevallen op Uniconta. Uniconta is een cloud based oplossing voor veel bedrijven. De mogelijkheden van Uniconta sloten ook het beste aan bij de door ADVANCED EBIKE opgestelde requirements. De maandelijkse (lage) licentiekosten van Uniconta hebben daarbij zeker een rol gespeeld. Deze zijn in verhouding tot andere gelijkwaardige oplossingen behoorlijk concurrerend. Daarnaast vergt Uniconta geen grote investeringen in hardware.

“Al met al biedt Uniconta kwaliteit voor een acceptabele prijs, is het snel te leren en in gebruik te nemen’, aldus Ronald Breeman, Directeur Benelux ADVANCED EBIKE.

Uni-Order: geïntegreerde B2B oplossing

Eén van de wensen van ADVANCED EBIKE was een geïntegreerde B2B oplossing. Deze B2B oplossing moest ondersteunend zijn naar de dealers en moest hen de mogelijkheid bieden zelf producten op te zoeken en te bestellen. Daarbij is de keuze gevallen op Uni-Order, de B2B add-on oplossing van DNA Services.

“Uniconta en Uni-Order dragen beide dagelijks bij aan onze groei”

Ronald Breeman, Directeur Benelux ADVANCED EBIKE.

Positieve klantervaringen vanuit de praktijk

‘Onze ervaringen met Uniconta en Uni-Order zijn zeer positief’, aldus Ronald Breeman van ADVANCED EBIKE. ‘Het implementatie traject verliep soepel door de goede begeleiding door Matthijs van der Meulen van Vandermeulen&Co. Wij zien Uni-Order als een middenklasse auto met de allure van een top auto op het gebied van eenvoud, gebruiksgemak en snelheid. Daarnaast is het prettig samenwerken met de partners van Uniconta in Nederland’.

Ronald vervolgd met: ‘Binnen een maand na de lancering van Uni-Order was onze conclusie al dat het dealer portal een succes is. Het dealer portal levert een dagelijkse omzet op van ruim € 30.000,=.

Dirk-Willem Huisman van DNA Services is blij met een klant als ADVANCED EBIKE. Hij zegt: ‘Op verzoek van ADVANCED EBIKE zijn er een aantal verbeteringen aan Uni-Order doorgevoerd. Als ontwikkelaar van een standaard oplossing is het belangrijk om in contact te staan met je klanten en van hen te leren. Dat komt niet alleen de relatie met onze klanten ten goede, maar op die manier zijn wij ook in staat om ons product verder te optimaliseren en aan de klanteisen te laten voldoen’.