Foodmate (NL) zet expertise van DNA Services in voor implementatie Mobile Device Management-platform

  • Home
  • Foodmate (NL) zet expertise van DNA Services in voor implementatie Mobile Device Management-platform
Shape

Foodmate (NL) zet expertise van DNA Services in voor implementatie Mobile Device Management-platform

Foodmate Nederland, fabrikant van verwerkingsapparatuur voor pluimvee, zet DNA Services in voor de implementatie van een MDM-oplossing.  Daarbij is gekozen voor Microsoft Intune in combinatie met Autopilot.

Theo Leijdens, ICT-manager Foodmate, licht toe: “Wij kennen DNA Services al langer en hebben in het verleden al eens zaken gedaan. Dat is toen goed bevallen en dit jaar zijn we verder in gesprek geraakt  ten aanzien van security en MDM-tooling. Onze medewerkers zijn over de hele wereld actief en veiligheid als het gaat om het gebruik- en beheer van devices is voor ons cruciaal. We hebben kunnen zien dat DNA ervaring heeft met de Microsoft-suite en tools zoals Intune en Autopilot goed beheerst. Doordat we samen optrekken in dit project kan Foodmate versneld deze oplossing implementeren.”

Microsoft Intune is een cloudservice die is gericht op MDM (Mobile Device Management) en MAM (Mobile Application Management). Hiermee kan worden bepaald hoe de apparaten van een organisatie worden gebruikt, inclusief mobiele telefoons, tablets en laptops. Ook kan hiermee specifiek beleid geconfigureerd worden om toepassingen te beheren. Intune stelt personen in de organisatie in staat om hun persoonlijke apparaten te gebruiken voor school of werk. Op persoonlijke apparaten kan Intune ervoor zorgen dat de gegevens van de organisatie beveiligd blijven, en deze gegevens kunnen worden geïsoleerd van persoonlijke gegevens. Intune maakt onderdeel uit van de EMS-suite (Enterprise Mobility + Security) van Microsoft. Deze functie stelt personen in staat om productief te zijn op al hun apparaten, terwijl de informatie van de organisatie beveiligd blijft.

Over Foodmate & Duravant

Foodmate is een toonaangevende fabrikant van verwerkingsapparatuur voor pluimvee in Nederland. Het bedrijf werd begin 2006 opgericht door experts uit de industrie en breidde in 2010 zijn wereldwijde distributie snel uit naar Noord- en Zuid-Amerika met de lancering van Foodmate. Vervolgens werd in 2015 Foodmate Brasil gelanceerd, gevolgd door de lancering van Foodmate Polen in 2017 en de overname van Foodmate UK in 2019. Foodmate is uitgegroeid tot de betrokken en betrouwbare partner van grote pluimveeverwerkingsbedrijven wereldwijd.

Duravant, een wereldwijde leverancier van technische apparatuur en automatiseringsoplossingen voor de voedselverwerkings-, verpakkings- en materiaaltransportsector, heeft Foodmate eerder dit jaar overgenomen. Dit partnerschap brengt twee wereldwijde leiders op het gebied van technische apparatuur samen en vergroot het vermogen van Duravant om klanten en partners in meer dan 190 landen wereldwijd in de voedselverwerkingssector te bedienen