gAvilar, specialist in regelapparatuur voor gasdistributie, selecteert DNA Services als nieuwe IT-partner

  • Home
  • gAvilar, specialist in regelapparatuur voor gasdistributie, selecteert DNA Services als nieuwe IT-partner
Shape

gAvilar, specialist in regelapparatuur voor gasdistributie, selecteert DNA Services als nieuwe IT-partner

Op de foto v.l.n.r. Albert van Zijverden (Directie DNA Services), Peter Peterzen (Financial Manager gAvilar) en Hans de Wit (Commercieel Directeur & Co-Owner DNA Services).

 

Recent heeft gAvilar, producent van regeltechnische componenten voor gasnetwerken, DNA Services geselecteerd als nieuwe IT-partner voor de toekomst. gAvilar richt zich primair op de markt voor gasdistributie. Kernactiviteit van het productiebedrijf is het ontwikkelen, produceren en verkopen van regelapparatuur. gAvilar is marktleidend op dit gebied en behoudt deze positie door continue te innoveren en efficiëncy verbeteringen door te voeren.

gAvilar is een bedrijf met een rijke historie. De wortels van deze onderneming liggen bij de Meterfabriek Dordrecht, welke zijn oorsprong kent in 1858. gAvilar heeft een sterke positie in het Nederlandse gasnetwerk. Door verregaande robotisering en goede engineering wordt een constante en hoge kwaliteit geleverd die cruciaal is om de veiligheid van het gasnetwerk te waarborgen. gAvilar voldoet al jaren als één van de weinige partijen aan de gestelde kwaliteit- en veiligheidseisen voor huishoud-gasdrukregelaars en gasdrukregel- en meetstations.

Vanwege de sterke groei van gAvilar was behoefte aan een solide IT-partner met aantoonbare referenties binnen productie- en handelsbedrijven. De samenwerking heeft betrekking op het complete IT-beheer inclusief security-oplossingen. Tijdens de inventarisatie van het huidige IT-landschap heeft DNA ook een uitvoerige security scan uitgevoerd.

DNA zal gAvilar onder meer ondersteunen op de volgende onderdelen:

  • Geautomatiseerd patchmanagement ter reductie van de beheerslast;
  • Proactieve monitoring van de complete IT-omgeving;
  • Implementeren van security-oplossingen;
  • Ontzorgen in dagelijkse werkzaamheden en projecten op het gebied van IT-beheer.

In juni is er een fotomoment geweest op kantoor bij gAvilar in Dordrecht waarna de contracten digitaal getekend zijn. In de aankomende periode zal DNA het migratieproject opstarten en het IT-beheer overnemen.

Peter Peterzen, Financial Manager gAvilar, licht toe: 

“Vanuit ons netwerk ontvingen wij positieve referenties over de dienstverlening van DNA Services. Zij werken reeds voor productiebedrijven zoals Metalura die, net als wij, ook deel uitmaken van het Anders Invest Industrie Fonds. Een goed IT-fundament is cruciaal voor onze business en gAvilar groeit stevig door. We stellen steeds strengere eisen aan veiligheid, continuïteit en het volgen van de juiste procedures. Ook onze accountant beoordeelt ons hierop bij de periodieke audits. Op het gebied van IT-beheer zochten wij daarom een stabiele partner die ons hierin kan versterken.
Ik ben blij dat DNA Services onze nieuwe IT-partner is geworden en verwacht veel van onze samenwerking!”
Logo-gAvilar-ENG
Over gAvilar

gAvilar is marktleider in regeltechnische componenten voor gasnetwerken in Nederland. Anders Invest heeft sinds 2016 een meerderheidsbelang in gAvilar B.V. te Dordrecht. De overige aandelen zijn in handen van het management. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt gasdrukregelaars, gasstations en gasmeterbeugels. In een grote meerderheid van de Nederlandse meterkasten is een gasdrukregelaar uit Dordrecht aanwezig. De onderneming heeft momenteel een omzet van ruim € 15 miljoen, biedt meer dan 60 mensen werk, is groeiend en al vele jaren winstgevend.

gAvilar komt voort uit de in 1858 opgerichte Meterfabriek Dordrecht, een bekende naam in de Nederlandse industriegeschiedenis. In 1983 was zij de eerste onderneming buiten de auto-industrie met een volledig gerobotiseerde productielijn. Na omzwervingen binnen grotere wereldwijde ondernemingen (o.a. Schlumberger, Actaris, Itron) kwam het 2012 in handen van het huidige management en enkele privé-investeerders. Anders Invest en de huidige directie bouwen gezamenlijk verder aan gAvilar.

Door een overname in maart 2017 heeft gAvilar haar product portfolio verder versterkt. Het heeft daarnaast een groeiende positie in het buitenland.