Interview Computable: Erik Damgaard ‘back in business’ met Uniconta

  • Home
  • Interview Computable: Erik Damgaard ‘back in business’ met Uniconta
Shape

Interview Computable: Erik Damgaard 'back in business' met Uniconta ERP-software

Bron: Computable, publicatie: 30-06-2022

De Deense software-ondernemer Erik Damgaard (1961) is terug aan het front met Uniconta, een leverancier van enterprise resource planning (erp)-software in de cloud. Nadat hij in 2002 Axapta en Navision verkocht aan Microsoft, hing Damgaard nog een tijdje bij het it-concern in Seattle rond. Om daarna met wisselend succes als investeerder op te treden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2016 lanceerde hij Uniconta. Nu, na zo’n vijf jaar, durft hij te stellen dat het cloud-erp-bedrijf een blijvertje is.
In Denemarken is Erik Damgaard een publieke bekendheid, zeker na de beursgang van zijn bedrijf Damgaard Data in 1999, de fusie met Navision in 2000 en de overname door Microsoft voor 1,45 miljard dollar in 2002. 

Uniconta is een volledig op de cloud toegesneden ERP-platform met modules voor bedrijfsprocessen als de boekhouding, het klantrelatiebeheer, de projectenadministratie, de productie en de logistiek, inclusief een rapportgenerator en een business intelligence dashboard. Uniconta is een flexibele, multi-tenant-omgeving, gebaseerd op Microsoft-technologie (waaronder C-Sharp, Visual Studio en .Net) waarbij via REST API-koppelingen met webshops en andere cloudoplossingen mogelijk zijn.

Lees via onderstaande button het complete interview op Computable.nl. Dit artikel verscheen eerder in Computable-magazine #04/22.

 

Erik Damgaard ging in gesprek met de redactie van Computable op het recent in Ede gehouden partnerevenement UniXperience:

“Ik hou er van software te maken en met technologie bezig te zijn om mensen en bedrijven te helpen. Zoals een universiteitsprofessor na zijn emeritaat nog steeds onderzoek blijft doen, ben ik nog bezig om alledaagse softwareproblemen op te lossen. Dat is het leukste wat er is.”