Kans op hacks na beveiligingslek bij Citrix

  • Home
  • Kans op hacks na beveiligingslek bij Citrix
Shape

Kans op hacks na beveiligingslek bij Citrix

Gebruikers van Citrix-servers, opgelet! Het Nationaal Cyber Security Centrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwt voor de kwetsbaarheid van de servers voor aanvallen van hackers. Hun netwerk kan besmet worden met ransomware. De ernst van het beveiligingslek wordt met een 9,8 ingeschaald  (op een schaal van 1 tot en met 10). Zeker nu cybercriminelen dit weten, zoeken ze actief naar kwetsbare Citrix-servers.

Volgens onderzoekers lopen er wereldwijd meer dan 25.000 bedrijven risico. In Nederland zijn dit 713 bedrijven. Er is tot op heden nog geen security update om het lek te dichten. De gebruikers van Citrix-servers worden geadviseerd om de maatregelen van Citrix op te volgen. Dit zorgt ervoor dat een aanval voorkomen kan worden. 

DNA heeft deze aanpassingen twee weken geleden bij al haar klanten doorgevoerd. Hiermee is het securitylek onschadelijk gemaakt. De verwachting is dat Citrix volgende week met de definitieve oplossing komt in de vorm van een update. 

Wilt u ook pro-actief beheer wat betreft security/patch management, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over kwetsbaarheden waar hackers gebruik van kunnen maken?