Markus & Markus Stroopwafels selecteert DNA Services voor software ontwikkeling

  • Home
  • Markus & Markus Stroopwafels selecteert DNA Services voor software ontwikkeling
Shape

Markus & Markus Stroopwafels selecteert DNA Services voor software ontwikkeling

Markus & Markus Stroopwafels heeft opdracht verstrekt aan DNA Services voor de ontwikkeling van een webapplicatie voor de productieplanning. Al langere tijd was het foodbedrijf uit Waddinxveen op zoek naar een oplossing om de productieplanning te optimaliseren.

De oplossing die het team van DNA zal realiseren is gebaseerd op het Uniconta platform, uitgebreid met een aantal klantspecifieke aanpassingen. Deze aanpassingen zijn onder meer bedoeld om een interface tussen SnelStart op te zetten voor wat betreft orders. 

Ook zorgt DNA ervoor dat productiemedewerkers voorzien worden van een eenvoudig te bedienen app waarmee ze de planning inzichtelijk hebben en productie gereed kunnen melden.

Martijn Markus geeft een toelichting op het project: 

“Binnen ons snelgroeiende foodbedrijf zijn we voortdurend bezig met het optimaliseren van onze administratieve werkprocessen. We waren al langere
tijd op zoek naar de mogelijkheid om de afstemming tussen verkoop binnendienst en onze productie te verbeteren. Door het digitaliseren van de productieplanning en het gereedmelden van orders ontstaat de
optimale samenwerking tussen onze verkopers en de bakkerij. Dit geeft rust in de organisatie en zorgt voor een juiste spreiding qua planning en bakcapaciteit. Wat ik fijn vind in de samenwerking met DNA is de duidelijke afbakening van het project. DNA heeft in het voortraject een schetsontwerp gemaakt van de te ontwikkelen webapplicatie. Hierdoor hebben we vooraf de verwachtingen helder ingekaderd en heb ik alle vertrouwen in onze samenwerking!”
Over Markus & Markus Stroopwafels

De naam Markus is onlosmakelijk verbonden met de stroopwafel. In 1965 begon opa Markus al met het bakken van de zogenaamde ‘siroopwafels’ (stroop is eigenlijk een verbastering van siroop) en in 1978 startten zijn zoons Jan en Leo Markus hun eigen stroopwafelbakkerij in Waddinxveen. Martin Markus nam in 2007 de leiding van de stroopwafelbakkerij over van zijn vader en oom en in 2019 trad ook zijn broer, Martijn Markus, toe tot het familiebedrijf. Daardoor staan er vandaag de dag wederom twee broers aan het roer van Markus & Markus Stroopwafels. Aan de Staringlaan in Waddinxveen staat sinds de oprichting hun bakkerij. Dagelijks schuiven er zo’n 100.000 stroopwafels van de band. Dit komt op jaarbasis neer op een productie van ongeveer 16 miljoen stroopwafels. De stroopwafels gaan, na een kort koelproces, direct van de band de verpakking in. Eenmaal ingepakt gaat het gros van de koeken naar winkels en horeca. En vijf keer per dag wordt de aangrenzende stroopwafelmuur in Waddinxveen aangevuld. Deze zelfbedachte innovatie werd aan het begin van de coronaperiode ontwikkeld en is een doorslaand succes. In 2021 kwam er een tweede stroopwafelmuur bij in het centrum van Gouda. Recent is het bedrijf ook nog genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland.