Op bezoek bij horecaleverancier Ton Konijn in Zoetermeer

  • Home
  • Op bezoek bij horecaleverancier Ton Konijn in Zoetermeer
Shape

Op bezoek bij horecaleverancier Ton Konijn in Zoetermeer

Medio augustus hebben Albert van Zijverden, Dirk-Willem Huisman en Hans de Wit namens DNA Services een werkbezoek gebracht aan horecaleverancier Ton Konijn in Zoetermeer, één van onze nieuwe klanten op het gebied van software.

Ton Konijn is eind jaren 80 begonnen met de verkoop van ‘Konijnenboter’. Met zijn auto gevuld met boter reedt hij naar Amsterdam om de Horeca te bedienen. Het is niet alleen bij boter gebleven. In de loop der tijd kwamen er steeds meer producten bij en Ton Konijn Zoetermeer B.V. is op dit moment uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met een gespecialiseerd assortiment van ruim 150 producten zoals: kaas, eieren, olie, room, olijven, balsamico en biologische producten. Hiermee voorziet het groothandelsbedrijf in de behoefte van de echte foodprofessional en de betere horecakeuken. Het uitgebreide productportfolio is afkomstig uit Nederland, veel Europese landen, maar ook uit bijvoorbeeld Madagaskar en Iran.

Tijdens het werkbezoek is onder meer de uitbreiding van het gebruik van Uniconta ERP-software aan bod gekomen. Zo zijn er wensen besproken op het gebied van voorraadbeheer, batchregistratie, traceerbaarheid en de juiste vastlegging van THT-gegevens.

“Ik ben bekend met DNA vanaf het eerste uur omdat de oprichters in de jaren negentig in dienst waren als IT-afdeling van foodproducent Bakker Lekkerkerk. Hier heb ik zelf ook jaren met veel plezier gewerkt. Je merkt dat de medewerkers van DNA ervaring hebben met foodbedrijven en logistieke processen. Zij kunnen ons ondersteunen in het gebruik van de Uniconta ERP-software en eventuele gewenste uitbreidingen voor ons realiseren. Hierdoor kunnen wij voldoen aan kwaliteitseisen, voor bijvoorbeeld certificeringen, en houden we grip op onze bedrijfsvoering”, aldus Rien de Haan, Verkoopadviseur bij Ton Konijn Zoetermeer.

Door de uitgebreide rondleiding hebben we een goede indruk gekregen van de veelzijdige business rondom zuivelproducten voor de horeca. Bijgaande foto’s geven een impressie van ons bezoek. Bedankt voor de rondleiding!

Werkbezoek Ton Konijn_4