Persbericht: DNA Services neemt Uniconta-klanten over van Decit Automatisering

  • Home
  • Persbericht: DNA Services neemt Uniconta-klanten over van Decit Automatisering
Shape

Persbericht: DNA Services neemt Uniconta-klanten over van Decit Automatisering

Op de foto v.l.n.r. Dirk-Willem Huisman (DNA Services), Hans de Wit (DNA Services), Gert de Vries (Decit Automatisering) en Arie-Jan van Laar (Decit Automatisering). Foto: Cees van der Wal.

22 februari 2022, Alblasserdam,

DNA Services heeft de Uniconta-klanten van Decit Automatisering uit Alblasserdam overgenomen. Dat zijn de beide automatiseringsbedrijven deze maand met elkaar overeengekomen. De klantenportefeuille omvat bijna twintig contracten waarmee DNA Services haar groei verder versnelt en de omzet vanuit software-abonnementen vergroot. Alle contracten worden voortgezet en de klanten kunnen gebruik blijven maken van de Uniconta ERP-software. Uniconta Nederland heeft inmiddels haar goedkeuring verleend aan deze transactie.

Decit Automatisering brengt met de transactie meer focus aan in haar productportfolio en gaat zich meer richten op IT-beheer. Voor software ontwikkeling blijft het bedrijf samenwerken met DNA Services waarmee al verschillende referentieprojecten gerealiseerd zijn. 

Gert de Vries en Arie-Jan van Laar van Decit Automatisering: 

“In het ondernemerschap draait alles om focus en het maken van de juiste keuzes. Door de overdracht van onze Uniconta-klanten krijgen we meer ruimte om met ons bedrijf te groeien op het vlak van IT-beheer. Zelf hebben wij geen software developers in dienst. Het team van DNA Services heeft juist veel kennis van Uniconta en bouwt ook software toepassingen op het Uniconta-platform. Daarom is deze overname goed voor iedereen en in het bijzonder voor onze klanten.”

Hans de Wit, Commercieel Directeur & Co-Owner van DNA Services: 

“Ons IT-bedrijf groeit momenteel hard. Alleen vorig jaar al kregen we het vertrouwen van meer dan 20 nieuwe klanten. We zetten in toenemende mate in op de verkoop van standaard software en omzet vanuit software-abonnementen. Dit is een schaalbaar businessmodel waarmee we in verschillende marktsegmenten impact maken. Naast autonome groei zullen we de komende periode strategisch inzetten op diverse overnames waarvan dit een mooi voorbeeld is.” 

Dirk-Willem Huisman, Manager Software & Development bij DNA Services, vult aan: 

“Sinds 2018 zijn wij partner geworden van Uniconta in Nederland. Het ERP-pakket is eenvoudig te activeren en volledig te ontsluiten via API’s. Het platform biedt ons standaard functionaliteit waardoor we projecten sneller kunnen realiseren. Tevens kunnen wij zelfstandig software uitbreidingen ontwikkelen in de vorm van add-ons en plug-ins. Deze klantspecifieke toepassingen integreren naadloos met Uniconta. Hierdoor maken we dus gebruik van een standaard pakket met de flexibiliteit van een maatwerk-oplossing.”

Op de foto v.l.n.r. Dirk-Willem Huisman (DNA Services), Gert de Vries (Decit Automatisering), Hans de Wit (DNA Services) en Arie-Jan van Laar (Decit Automatisering). Foto: Cees van der Wal.

Over Decit Automatisering

Decit Automatisering levert professionele ICT-diensten en ondersteuning aan kleine en grote MKB bedrijven in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2018 en gevestigd in Alblasserdam. Het team van Decit Automatisering helpt klanten met het beheer en onderhoud van de kantoor-automatisering. Zij ondersteunen MKB-bedrijven met de steeds meer toenemende vraag naar continuïteit en bereikbaarheid. Decit Automatisering levert en ondersteunt op de volgende onderwerpen: ICT advies, Levering en installatie van hard- en software, Cloud oplossingen en beveiliging, Telefonie (vast & mobiel), Onderhoud en beheer, Servicedesk, Systeem- en netwerkbeheer en Cyber security. Voor meer informatie: www.decit.nl

Over Uniconta ERP-software

Uniconta is een cloud-based ERP-platform, ontwikkeld rond 2015 door Erik Damgaard uit Denemarken. Het softwarepakket biedt functionaliteit voor de financiële administratie, CRM, projectenadministratie en de supply-chain. Uniconta is gebaseerd op de laatste Microsoft-technologie en is (wereldwijd) beschikbaar in meer dan 25 talen en wordt internationaal toegepast. Het ERP-systeem is geschikt voor bedrijven vanaf 1 gebruiker tot en met duizenden gebruikers. Eind 2021 won het pakket in Duitsland de award voor Beste Internationale ERP-systeem op het gerenommeerde ERP-Kongress.
Voor meer informatie: www.uniconta.com/nl

DNA Services is sinds 2018 één van de meest toonaangevende resellers van de Uniconta software in Nederland.

Over DNA Services

DNA Services B.V. is een zelfstandig IT-bedrijf gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. DNA is ontstaan in 1994 vanuit de IT-afdeling van een productieonderneming. Het team van DNA bestaat uit 25 medewerkers. DNA ontwikkelt en beheert diverse softwareoplossingen. Voor MKB-bedrijven in uiteenlopende sectoren levert DNA het Uniconta ERP-systeem. DNA heeft meerdere specifieke uitbreidingen ontwikkeld voor Uniconta ERP zoals UniOrder (webshop), UniCRM en UniEDI (berichtenverkeer). DNA Services is sinds 2018 één van de meest toonaangevende resellers van de Uniconta software in Nederland. Verder levert DNA systeembeheer en consultancy met onder andere het DNA Cloud hostingconcept. DNA bedient inmiddels tientallen klanten in uiteenlopende sectoren zoals Food, Productie, Transport, Handel, Agriculture, Horticulture, AGF en Fashion.