Bumaco

Shape

Bumaco kiest, zowel in Nederland als in Duitsland, voor degelijke Uniconta ERP-software

Bumaco is een leverancier van hoogwaardige stalen buizen voor de on- en offshore industrie, voor bijzondere constructies en voor verspaning. De buizen worden voornamelijk geleverd vanuit gerenommeerde Europese fabrieken en worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie, zoals bijvoorbeeld Lloyds. Bumaco is, al 30 jaar, specialist in het leveren van maatwerk buizen bijvoorbeeld buizen met een afwijkende wanddikte of andere kwaliteiten zoals X65 PSL2 / S460G6+QT.

Wat moest er gebeuren en waarom?

Bumaco heeft vele jaren tevreden gewerkt met Promis, een door DNA Services ontwikkelde maatwerk softwareoplossing. Hiermee werden offertes, orders en facturen verwerkt en was er een interface met het financiële pakket, Multivers.

Vanwege diverse factoren voldeed het pakket niet meer aan de huidige eisen en is men op zoek gegaan naar een betere oplossing die aan de wensen en eisen van deze tijd kon voldoen. Hierbij werd er gelijk rekening gehouden met de upgrade van Multivers naar de online versie, de overstap op Office 365 en hardware vervanging.

Bumaco opereert in een specifieke branche en zijn daar ook voor gecertificeerd. De eisen die daarin zijn vastgelegd zorgt dat het huidig werkproces van Bumaco niet zomaar kan worden gewijzigd. De oplossing moest in veel gevallen kunnen worden aangepast aan de werkwijze van Bumaco.

Waarom de keuze voor DNA?

Omdat, zoals eerder gesteld, de werkwijze van Bumaco heel specifiek is voor het bedrijf kon er niet ontkomen worden aan uitbreidingen om deze werkwijze optimaal te faciliteren. Uniconta leent zich er uitstekend voor om dit te bewerkstelligen en scoort daarin veel beter dan vergelijkbare oplossingen. Er kon voor een groot deel gebruik gemaakt worden van de standaard functionaliteit van Uniconta. Waar nodig werd dit door DNA Services uitgebreid. Het combineren van deze twee zaken is een uniek concept.


“Thuiswerken werd mogelijk dankzij Uniconta en de cloud. We hebben nu zowel in Nederland als in Duitsland de beschikking over dezelfde software en dit zorgt voor veel gebruikersgemak. Dankzij de juiste IT-systemen kunnen we blijven groeien.”

Cor Baerveldt, Directeur Bumaco

De voordelen voor Bumaco.

Uniconta is een ERP-pakket waarmee de volledige administratieve afhandeling van een (handels)bedrijf kan worden uitgevoerd. Dit houdt in dat de diverse werkprocessen zoals o.a. inkoop, orderafhandeling, voorraad en facturatie geïntegreerd kunnen worden uitgevoerd en dat tijdens het gehele proces er inzicht is in de situatie op dat moment.

Via een plug-in kunnen uitbreidingen naadloos in Uniconta worden geïntegreerd en via een API-koppeling kunnen gegevens realtime worden uitgewisseld met externe applicaties. Hierdoor kan er met het standaard pakket Uniconta toch die flexibiliteit worden geleverd om het werkproces van Bumaco volledig te ondersteunen. Hoewel Uniconta een volwaardige financiële oplossing is, heeft Bumaco er toch voor gekozen om de financiële administratie te blijven voeren in Multivers van Unit4. Tijdens de implementatie zijn er dan ook verschillende interfaces tussen Uniconta en Multivers opgezet.

Bumaco zal een beter inzicht krijgen in hun data en efficiënter en flexibeler kunnen opereren om klanten te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling met Outlook en inzicht in beschikbare voorraad. Hierdoor kan Bumaco de sterke en betrouwbare partner blijven op het gebied van hoogwaardige stalen buizen.

Zowel in Nederland als in Duitsland werken met dezelfde software

Bumaco groeit gestaag door en recent is een Duitse entiteit, Bumaco Germany GmbH, opgericht. Vanuit de Duitse vestiging in Hilden werkt men ook met het Uniconta ERP-systeem. DNA Services heeft, in samenwerking met de Duitse Uniconta-implementatiepartner ITOPS-Online GmbH, gezorgd voor de uitrol van de ERP-software in Duitsland. 

In nauwe samenwerking met Bumaco zijn de uitbreidingen ontwikkeld in een aantal sprints. Gedurende deze sprints was er iedere dag contact tussen het ontwikkelteam en de key-users van Bumaco. Bumaco kon de ontwikkelingen dus op de voet volgen en bijsturen. Parallel daaraan verliep de implementatie van Uniconta door een ICT consultant van DNA.

“De samenwerking met DNA verliep soepel”

Iris den Boer, Office Manager Bumaco

Realisatie

Zowel Bumaco als DNA Services kijken terug op een snelle realisatie van de uitbreidingen en een geslaagde implementatie van Uniconta. Heeft u ook een IT-vraagstuk en wilt u gebruik maken van de kennis en vaardigheden van een betrouwbare IT-dienstverlener? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.

Tot slot

Heeft u een ICT-project dat zorgvuldig en soepel moet verlopen? Neem dan contact op met DNA Services. We zijn benieuwd naar uw vraagstuk. Durft u ons uit te dagen? Telefoonnummer: 078 – 65 45 777, graag zijn wij uw sparringpartner.