DNA Services draagt bij aan het succes van TSN Groen

  • Home
  • DNA Services draagt bij aan het succes van TSN Groen
Shape

DNA Services draagt bij aan het succes van TSN Groen

Anderhalf jaar nadat de contracten getekend zijn, is Andries Vlot, Algemeen directeur van TSN Groen, nog steeds enthousiast over de samenwerking met DNA Services.

Gedeelde ambities en een goede klik

Niet voor niets stond Andries in juni 2022 samen met Hans de Wit, Commercieel Directeur & Co-Owner DNA Services, op het podium van het ITT-event over logistiek & transport. Samen vertelden zij hoe de snelgroeiende logistieke dienstverlener uit Houten kan uitblinken op het gebied van duurzaam transport dankzij de IT-dienstverlening van DNA Services. Gedeelde ambities en een goede klik zorgen voor deze optimale samenwerking, benadrukken Andries en Hans.

In geen enkele sector kan een organisatie functioneren zonder stabiele en veilige IT-omgeving. De digitale transformatie maakt in feite van elke organisatie een IT- en datagebaseerde organisatie. Dat geldt zeker voor een sector zoals de logistiek en transport. Accuraat voorraadbeheer en zo efficiënt mogelijk leveren dankzij goede ritplanning zijn cruciaal. Steeds vaker gaat dit gepaard met ambities op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. TSN Groen is een van de meest vooruitstrevende logistiek dienstverleners voor webshops en detailhandel. Het bedrijf is gespecialiseerd in de volledige logistieke afhandeling van grote consumentengoederen, via een groeiend logistiek netwerk met hubs in Houten, Drachten, Rijen, Schiphol, Bleiswijk, Twente en Schelle (België).
Een ander onderscheidend kenmerk van TSN Groen is volgens Andries het duurzame karakter van het bedrijf. Zo wordt onder andere volledig ingezet op een elektrisch wagenpark en zijn de kantoren duurzaam ingericht.

IT faciliteert ambities

Vanuit zijn distributiehubs bedient het bedrijf Benelux-breed toonaangevende klanten zoals IKEA, Kwantum en Leen Bakker. Het servicepakket is erop gericht om de goederen aan te bieden op ieder moment dat de consument dit wenst. Daarvoor heeft TSN Groen diensten ontwikkeld zoals Same day delivery, Before work delivery, Next day delivery, After work delivery. Maar ook Time frame delivery, Weekend service en zelfs VIP service, waarbij de consument zelf het exacte tijdstip van levering bepaalt. Vanwege de sterke groei van TSN Groen en de groeiende diversiteit in de omringende diensten, was er behoefte aan een solide en ervaren IT-partner met aantoonbare referenties binnen de logistieke sector. “We zijn een snelgroeiende dienstverlener”, vertelt Andries. “Om onze groei te kunnen blijven verwezenlijken, is het een randvoorwaarde dat we beschikken over de juiste expertise op het gebied van IT. Niet in het minst ter ondersteuning van het ambitieuze pakket aan diensten dat wij hierbij aanbieden.”

Reden voor het bedrijf om een IT-partner te zoeken met vergelijkbare ambities en DNA. In 2021 leidde deze zoektocht uiteindelijk naar DNA Services (Hendrik Ido-Ambacht). Een organisatie die niet alleen software, beheer en support biedt, maar ook achterhaalt hoe een organisatie deze elementen nodig heeft om zijn specifieke processen en business optimaal te laten lopen en nieuwe groeimogelijkheden aan te
boren.

Keuzefactoren

Bij de keuze voor DNA Services speelden onder meer de volgende factoren mee:

  • Benaderbaarheid en expertise.
  • Ondersteuning zowel remote als op locatie mogelijk.
  • Bredere IT-dienstverlener: zowel beheer, security als ontwikkeling interfaces / koppelingen.

De samenwerking ging vorig jaar van start en omvatte het complete IT-beheer inclusief security-diensten en diverse softwareintegraties. Daarbij levert DNA Services wekelijkse ondersteuning op locatie, zodat er ook interactie is met de gebruikers. Inmiddels ondersteunt de IT-dienstverlener TSN Groen ook op het vlak van softwareontwikkeling. “Met de keuze voor DNA Services als IT-partner kunnen wij onze doelstellingen realiseren en halen we de juiste kennis in huis”, benadrukt Andries dan ook. “Wij ervaren dagelijks hoe waardevol deze samenwerking is.”

Innovatieve klant in duurzaam transport 

Hans de Wit (DNA Services) ziet TSN Groen als een geweldig innovatieve klant. Bijvoorbeeld op het gebied van de verduurzaming van het wagenpark. Hij vindt het mooi om te zien hoe de business van TSN Groen nu opgeschaald wordt. “Inmiddels is TSN, na de start van onze samenwerking, gegroeid van 4 naar 7 locaties en landelijke dekking. Verder is dit duurzame bedrijf nu ook actief in België. In samenwerking met onze business partners, zoals Uniserver, garanderen wij klanten zoals TSN Groen een solide IT-omgeving. Hiermee kunnen onze klantrelaties hun kernactiviteiten structureren en optimale resultaten boeken.”

Op maat bedienen

Het uitgangspunt van DNA Services is dat de klant op maat bediend wordt, benadrukt Hans. DNA Services heeft daarbij een sterke focus op bedrijven die iets produceren, verhandelen of transporteren – zoals TSN Groen. In die branches speelt de transitie naar de cloud volop en is tegelijkertijd continuïteit erg belangrijk. Reden genoeg om samen te werken met Uniserver als Nederlands grootste cloudserviceprovider. “Het IaaS-platform van Uniserver ondersteunt ons optimaal, omdat wij zelf kunnen bepalen welke componenten we gebruiken in onze dienstverlening. We hebben de ICT-omgeving
van TSN Groen zelf ingericht met onderdelen zoals security-diensten, software-ontwikkeling en diverse softwareintegraties. Uniserver faciliteert ons met hun clouddiensten, zodat we ons niet bezig hoeven te houden met zaken als beheer van hardware en infrastructuur. En omdat onze klanten niet hoeven te investeren in kennis en hardware, profiteren zij van voorspelbare kosten en kunnen ze altijd en overal werken op ieder device.”

Samenwerking Uniserver en DNA Services

“Wij bieden als cloudserviceprovider onze partners schaalbare diensten aan”, vertelt Alfons Zeinstra, als Account Manager verantwoordelijk voor de samenwerking met DNA Services. “Wij ontwikkelen, beheren en vernieuwen deze diensten – zoals computercapaciteit en werkplekken – die partners flexibel op maandbasis kunnen afnemen en inzetten om de IT-behoeften van hun klanten op maat in te vullen. Deze diensten kunnen we direct inzetten, wat resulteert in een korte oplevertijd voor een IT-project. DNA Services is een Uniserver-partner die een snelle groei doormaakt. Omdat Uniserver zijn diensten snel en flexibel kan aanbieden, kunnen we ervoor zorgen dat DNA Services zich kan richten op hun eigen klanten en door kan groeien.”

Alfons omschrijft het model als volgt: Uniserver levert de motor (IT-infrastructuur en -diensten), de partner (DNA Services) bouwt de auto eromheen en de eindklant (TSN Groen) – zit achter het stuur en bepaalt de richting. “Wij zorgen ervoor dat die motor blijft draaien én heel flexibel is. Zo kan een logistiek dienstverlener een grotere motor nodig hebben dan de bakker op de hoek. Maar ook als de motor zwaarder moet worden omdat TSN groeit kunnen wij dat snel en flexibel aanpassen. Zo kunnen we op dagbasis werkplekken toevoegen of weghalen, bijvoorbeeld als er een stagiaire bijkomt. De klant kan ondertussen gewoon door blijven rijden.” En, benadrukt Alfons, dat alles gebeurt met een grote focus op veiligheid. “Onze omgeving is heel veilig opgebouwd. Dat moet ook wel in deze tijd. Of het nou gaat om het afweren van een DDOS-aanval, of back-ups van data zo op te slaan dat een hacker de gegevens niet kan wijzigen of weggooien.”

Duurzame groei leidt tot awards

Inmiddels heeft TSN Groen vanwege haar duurzame groei diverse prijzen en awards gewonnen. Een groei die mede gebaseerd is op de ‘motor’ van Uniserver en de ‘auto’ van DNA Services. Zo werd de onderneming tijdens de jaarlijkse award-uitreiking van Nederland CO2 neutraal door de vakjury uitgekozen tot het ‘Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2021’. TSN Groen kreeg de prijs onder meer vanwege haar investeringen in elektrisch vervoer en in de activiteiten om zorg te dragen voor het welzijn van de chauffeurs. ‘Hiermee zet TSN Groen de standaard voor de branche en is hun impact enorm’, zo stelde de vakjury.

In januari 2022 won TSN Groen al de EZK Energy Award 2021. Jaarlijks wordt deze Award uitgereikt aan organisaties die zich positief onderscheiden met energiebesparing, duurzame opwekking van energie en/of hernieuwbare warmte. TSN Groen wordt binnen haar branche koploper genoemd op het gebied van verduurzaming en maatschappelijke betrokkenheid. Het bedrijf onderscheidt zich volgens het juryrapport het meest door haar duurzame energieopwekking en duurzame bedrijfsvoering.

tsn_Groen

Over TSN Groen

TSN Groen is al meer dan 24 jaar actief in de transport en logistiek. Duurzaamheid is voor TSN Groen dé grote drijfveer om te innoveren. Wanneer de logistieke industrie verduurzaamt, heeft dat een grote impact op de CO2-uitstoot van onze samenleving. TSN Groen vindt het belangrijk die verantwoordelijkheid te nemen. Het bedrijf beschikt over emissie-loze distributiecentra en is volledig ingericht op elektrisch vervoer.
Hiermee wil TSN Groen andere organisaties inspireren in wat er mogelijk is op het gebied van verduurzaming. TSN Groen bewijst dit in de praktijk ook door de duurzame inrichting van panden met bijvoorbeeld zonnepanelen, eigen oplaad infrastructuur, dynamische LED-verlichting, energie-zuinige liftsystemen en de groenvoorziening rondom de panden.