VrachtAanMeldSite (VAMS)

  • Home
  • VrachtAanMeldSite (VAMS)
Shape

‘in the spotlights’: VrachtAanMeldSite (VAMS)

Herkent u de uitdaging? Dagelijks moeten er tientallen vrachtwagens gelost en geladen worden en het lijkt wel of ze allemaal afgesproken hebben om op hetzelfde tijdstip langs te komen. Dit vraagstuk kregen we ook van onze klant: Transterminal Dordrecht (TTD). 
In samenwerking met deze klant hebben we een mooie oplossing ontwikkeld: webapplicatie “VAMS”.

Over VAMS

VAMS staat voor VrachtAanMeldSite en deze webapplicatie zorgt ervoor dat de piek van laden en lossen niet op bepaalde tijdstippen van een dag plaatsvindt, maar over de hele werkdag wordt verspreid. Dit wordt enerzijds geregeld door vervoerders op tijd te helpen mits ze zich aangemeld hebben en anderzijds door ze correct te informeren over orders die geladen kunnen worden. VAMS faciliteert, door het reserveren en plannen van tijdsblokken, dat deze orders verspreid worden over de hele dag. Door de naadloze integratie met het achterliggende ERP-pakket vergt de afwikkeling aan de balie nu veel minder tijd en zijn diverse processtappen volledig geautomatiseerd.

Hoe werkt het in de praktijk?

Met VAMS worden de trucks keurig verdeeld over de dag. Met de app op hun telefoon kunnen vrachtwagenchauffeurs zien wanneer ze welkom zijn, de toegangspoort openen, zich melden en bekijken waar ze hun vracht moeten lossen. Tegelijkertijd kunnen werkgevers zien hoe laat chauffeurs arriveren en wanneer hun vracht gelost is. Dat levert op diverse fronten tijdwinst op en is veel efficiënter dan voorheen.
Vrachtwagen

De webapplicatie VAMS bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Driver app: mobiele applicatie waarmee chauffeurs o.a. de toegangspoort kunnen openen;
  • VrachtAanmeldSite: dashboard waar transportplanners, ook van sommige klanten, hun orders kunnen plannen en de status kunnen inzien inclusief historie;
  • Logistiek app: mobiele applicatie die gebruikt wordt door balie- en terreinmedewerkers;
  • Web-API (backend service die data ophaalt en verwerkt).

“TTD is klant van DNA Services vanaf het eerste uur en we werken al vele jaren op een constructieve manier samen. Hierdoor kennen de ontwikkelaars onze logistieke processen en uitdagingen door en door. Doordat wij onze kennis blijven inbrengen zijn wij in staat om VAMS te blijven doorontwikkelen. Hierdoor kan TTD nog steeds opschalen qua business en bieden wij dienstverlening op maat aan onze relaties.”
Joost Griep, Commercieel en Operationeel Manager bij TTD

Over TTD

Bij TTD zijn de mogelijkheden in behandeling van bulk- en stukgoederen eindeloos. Het bedrijf, gevestigd in Dordrecht, biedt haar klanten jarenlange ervaring, expertise en volledig geautomatiseerde processen voor de totale supply chain. Van aankoop en ontwerp van zakken en pallets tot het mengen, verpakken en verladen van meststoffen. Via op maat gemaakte interfaces kunnen klanten alle informatie met betrekking tot de verwerking van hun goederen realtime volgen. TTD maakt onderdeel uit van de Thesis Holding. Door haar ketenaanpak is Thesis uitgegroeid tot een toonaangevende internationale specialist en leverancier in de agrarische sector.