Robuuste software voor Track Line, specialist in wegmarkeringen, mallen en metingen

  • Home
  • Robuuste software voor Track Line, specialist in wegmarkeringen, mallen en metingen
Shape

Robuuste software voor Track Line & Track Jetting, de internationale specialist in wegmarkeringen, mallen en metingen

Bedrijfsleider a.i Jan-Reint Vink is enthousiast over de software, die cruciaal is voor de bedrijfsvoering, en ervaart een positieve samenwerking met DNA Services.

Specialist in wegmarkeringen

Track Line, gevestigd in Leerdam, is specialist in het aanbrengen, onderhouden en verwijderen van wegmarkeringen. Het bedrijf realiseert toonaangevende projecten op het gebied van:

  • Thermoplastische markeringen
  • Koudplastmarkeringen
  • Verfmarkeringen

Rubber, stof en ander vuil maken wegen onveilig. Ze leiden tot slipgevaar en een grotere remafstand. Oude markeringen die nog vaag zichtbaar zijn, zijn niet alleen lelijk, maar zorgen ook voor verwarring bij weggebruikers.

Track Line helpt om deze problemen op te lossen. Met geavanceerde waterstraal-apparatuur zorgt het bedrijf ervoor dat wegoppervlakken in topconditie blijven. Deze techniek wordt ingezet voor het reinigen en opruwen van wegdek en het verwijderen van wegmarkeringen.

Automatisering is cruciaal voor de bedrijfsvoering

DNA Services onderhoudt en beheert voor Track Line de software die de markerings-ploegen gebruiken voor de rapportage over uitgevoerde werkzaamheden.

Deze dienstverlening is voor Track Line belangrijk want deze software zorgt voor de voeding van de systemen op onze projectadministratie, de basis voor het factureren van onze werkzaamheden. Deze software moet altijd beschikbaar zijn en daarbij foutloos werken. Het dagrapport programma is cruciaal voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

De software faciliteert de medewerkers van Track Line onder meer op de volgende onderdelen:

  • Registratie van afspraken rondom belijning & figuratie
  • Vastleggen van verbruikte materialen
  • Uren registratie
  • Genereren van dagrapporten met uitgevoerde werkzaamheden

Jan-Reint Vink, Bedrijfsleider a.i. bij Track Line, over de samenwerking met DNA:
“Het contact met DNA Services verloopt prettig. Ze kennen onze processen en schakelen snel bij gewenste aanpassingen en bij een eventuele productieverstoring.”

Innovatie, duurzaamheid en CO2-reductie

Track Line verlaagt zoveel mogelijk de uitstoot bij het aanbrengen van wegmarkeringen. In de provincie Utrecht wordt vanaf oktober 2023 gebruik gemaakt van een volledig elektrische ketel. Hiermee wordt uitstoot bespaard ten opzichte van een ketel op gasbranders. Dinsdag 17 oktober is de machine voor het eerst gebruikt bij het aanbrengen van wegmarkeringen op de N238 in Huis ter Heide. 

Voor het aanbrengen van wegmarkeringen moet het materiaal, bekend als thermoplast, verwarmd worden tot meer dan 180 graden. Voorheen gebeurde dit met een gas- of dieselbrander. De volledig elektrisch verwarmde ketel die vanaf nu wordt gebruikt is ontwikkeld en gebouwd door Track Line b.v. na een aanbesteding van de provincie Utrecht.

De provincie zette bij deze aanbesteding in op meer duurzaamheid. Deze innovatieve ketel draait op stroom, deels opgewekt door zonnepanelen op het dak van de vrachtwagen. Hierdoor wordt veel minder CO2 uitgestoten. Het ontwikkelen van de machine was een uitdaging, want zo’n ketel bestond volgens de makers nog niet. Bijkomend voordeel van de elektrische ketel is dat deze veel minder geluid maakt dan zijn voorganger die op fossiele brandstof werd gestookt. Bij de oude ketel maakten de branders vaak veel geluid.

Over Track Line en Track Jetting

Sinds 2001 is Track Line specialist in het aanbrengen van markeringen, belijning en figuratie met de meest uiteenlopende materialen.

Het bedrijf werkt voor gemeentes, sport- en spelverenigingen, vliegvelden, racecircuits, bedrijven en fabrieken. Voor elk discipline heeft Track Line specialistische kennis in huis.
Met Track Line is het bedrijf actief in Nederland en met het label ‘Track Jetting’ worden projecten in heel Europa en zelfs daarbuiten gerealiseerd.ย 

Milieubewust ondernemen is een belangrijk aandachtspunt voor de organisatie.ย Track Line heeft in 2018 het CO2-Bewust Certificaat Niveau 3 behaald. Het bedrijf stelt alles in het werk om de CO2 uitstoot te reduceren.ย