Tricorp ervaart dagelijks de kracht van Uniconta ERP-software

  • Home
  • Tricorp ervaart dagelijks de kracht van Uniconta ERP-software
Shape

Tricorp ervaart de kracht van Uniconta ERP-software

Tricorp, gevestigd in Gilze, bestaat uit een team van meer dan 70 medewerkers die samen werken én samenwerken aan het ontwikkelen en produceren van de beste werkkleding voor iedere professional. Tricorp werd in 1993 opgericht met als doel professionals te voorzien van werkkleding die maakt dat ze het beste uit hun werkdag halen.

Van productbeheer tot levering van goederen

Tricorp gebruikt Uniconta van productbeheer tot en met de levering van de goederen aan resellers, bedrijven en particulieren. Uniconta Nederland is een revolutionair en 100% cloud based ERP systeem. Erik Damgaard is de Software Architect en oprichter van Uniconta. Belangrijk bij de ontwikkeling van dit systeem is dat het toegankelijk en simpel in gebruik moet zijn. Tricorp werkt er nu een tijdje mee en is erg tevreden.

Uni-EDI: elektronisch berichtenverkeer

EDI is de afkorting voor Electronic Data Interchange. Het is de verzamelnaam voor het elektronisch uitwisselen van gegevens tussen bedrijven, zoals orders, pakbonnen, orderbevestigingen en facturen. Het berichtenverkeer in EDI verloopt altijd volgens een afgesproken standaard, zodat de softwaresystemen van de bedrijven die met elkaar communiceren dezelfde, uniforme taal spreken.

DNA Services heeft van Tricorp de opdracht ontvangen om een Uniconta EDI plug-in te implementeren. Hierdoor is elektronisch berichtenverkeer mogelijk tussen Tricorp en haar klanten (dealers). Met Uni-EDI kunnen orders geautomatiseerd ingelezen worden in Uniconta. Vervolgens worden na de orderverwerking automatisch pakbonnen en facturen uitgewisseld. De toepassing van elektronisch berichtenverkeer zorgt voor efficiency in de bedrijfsvoering en standaardisatie. 

Uniconta: 100% cloudbased ERP-software

Erik Damgaard heeft met zijn dertig jaar ervaring in het ontwikkelen van ERP-platforms zich ruimschoots bewezen; Erik Damgaard is o.a. de geestelijk vader van het wel bekende Microsoft Dynamics AX maar heeft ook aan de wieg gestaan van Dynamics XAL en C5. In 2002 heeft Microsoft zijn software gekocht, en dit is tot op de dag van vandaag de basis van de ERP-propositie van de Microsoft business-applicaties.

Een van zijn doelen bij het ontwikkelen van ERP-software is het faciliteren in een toegankelijk en eenvoudig te gebruiken ERP-platform. Daarbij is het uitgangspunt dat de hoogst mogelijke praktische waarde geboden wordt aan de gebruiker. Om deze reden is er voor gekozen om Uniconta te ontwikkelen met de laatste moderne Microsoft-technologie voor zowel de applicatie als de backend, welke ook ter beschikking staat aan de partners en gebruikers van Uniconta. Het resultaat is Uniconta, een revolutionair nieuw ERP platform!

 

Positieve klantervaringen

De keuze van Tricorp voor Uniconta ERP-software, als alternatief voor Microsoft Dynamics AX 2012, is gemaakt op basis van onder meer:

  • performance
  • gebruikersvriendelijkheid
  • mogelijkheden voor koppelingen binnen een divers applicatielandschap en
  • de kosten/baten analyse

Dit project illustreert de mogelijkheden voor samenwerking binnen het Uniconta partner ecosysteem. Resellers Kaya Consulting en DNA Services versterken elkaar bij de implementatie en de ontwikkeling van software componenten waardoor de gebruikers van Uniconta maximaal profiteren.

Over Tricorp

Tricorp is al jaren een marktleider in de werkkledingsector. Een hoge kwaliteit van producten, uitstekende service, innovatiedrang en toekomstvisie typeren het bedrijf. Samen met talloze dealers in Nederland en België realiseert Tricorp een structurele groei en beschikt het bedrijf over talloze trouwe klanten. Na 19 jaar is het bedrijf recent verhuisd naar een modern en groot pand op een prachtige zichtlocatie langs de A58 bij Gilze-Rijen.

Tricorp creëert meerwaarde door het ontwikkelen en aanbieden van hoge kwaliteit werkkleding, circulaire artikelen en langdurige relaties met partners.Tricorp is lid van de Fair Wear Foundation en draagt bij aan het creëren van betere arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Het kledingconcern werkt samen met meer dan 70 partners aan een verduurzamingsplan voor de kleding- en textielsector.