Shopbox nederland kiest voor dna services

  • Home
  • Shopbox nederland kiest voor dna services
Shape

Shopbox Nederland kiest voor DNA Services

Shopbox Nederland, onderdeel van Shopbox Group, zorgt voor het reinigen en onderhouden van winkelwagens in de Benelux. Dit doen ze door met hun rijdende wasstraten langs de inmiddels 245 klanten te gaan. De klanten van Shopbox zijn onder andere: Ikea, Jumbo, Coop en Albert Heijn.

Wat moest er gebeuren en waarom?

Shopbox Nederland maakte tot voor kort gebruik van de operationele diensten van hun Nederlandse grootaandeelhouder. Sinds kort is er besloten dat Shopbox Nederland deze operationele werkzaamheden zelfstandig zal oppakken. Dit betekent dat men onder andere de administratie en het IT-gedeelte zelf moest gaan organiseren. Om zelfstandig verder te kunnen werken op IT-vlak moesten de volgende zaken worden geregeld:

  • Het migreren naar een eigen Office365 omgeving.
  • Het migreren van de domeinnaam naar eigen beheer.

Omdat Shopbox Nederland geen interne IT-afdeling heeft, hebben ze besloten om dit project uit te besteden.


Waarom heeft Shopbox Nederland voor DNA gekozen?

Shopbox Nederland zocht een betrouwbare partner die de migratie uit kon voeren en waar ze na de migratie met hun ICT-vragen terecht konden. Een tevreden DNA-klant heeft Shopbox Nederland gewezen op DNA Services. Na inventarisatie werd duidelijk wat er moest gebeuren en heeft DNA Services een aantrekkelijk voorstel gemaakt. Dit bleek voor Pieter van Rijswijk, directeur van Shopbox Nederland, precies wat zij zochten en voor akkoord ondertekend. Om de gang erin te houden heeft een system engineer van DNA Services de migratie binnen twee weken volledig uitgevoerd.


“De migratie verliep naar verwachting en had een korte doorlooptijd!”
Pieter van Rijswijk, Directeur Shopbox Nederland

Migratie op afstand

Doordat de medewerkers van Shopbox Nederland veelal thuiswerken was het de wens van Pieter van Rijswijk dat de migratie op afstand plaats kon vinden. Dit is gebeurd en zowel Shopbox Nederland als DNA kijken tevreden terug op een vlotte migratie.

“Het telefonisch contact tussen de system engineer en onze medewerkers is erg soepel verlopen!”
Pieter van Rijswijk, Directeur Shopbox Nederland

De voordelen voor Shopbox

Doordat Shopbox Nederland heeft gekozen voor de Business Premium licentie van Office365, heeft men naast Word, Excel, PowerPoint en Outlook ook de beschikking over Exchange online en OneDrive. Voorheen gebruikte men Dropbox voor het opslaan van de bestanden. Een eis die Pieter destijds stelde was dat verschillende type bestanden bereikbaar moesten zijn voor de medewerkers op kantoor. Dit voorkomt dat men hele dagen bezig is om bestanden met elkaar te delen. Bij het afnemen van Office365 Business Premium is OneDrive inbegrepen. Natuurlijk hebben we ook gekeken of OneDrive beschikt over de gewenste functionaliteit. Dit bleek zo te zijn en daarom adviseerde we om de bestanden over te zetten naar OneDrive. Dit betekent een mooie kostenbesparing, doordat de kosten voor Dropbox weg vielen.

Back-up Office365

Naast de Office365 migratie heeft DNA een Office365 back-upomgeving ingeregeld. Dit zorgt er voor dat Shopbox Nederland bij een calamiteit of vergissing eenvoudig al haar Office365 items terug kan laten zetten. Met één druk op de knop staan de gewenste gegevens weer terug. Veel bedrijven weten niet dat Microsoft dit niet regelt voor de eindgebruikers!

“De geduldige system engineer begeleide en ondersteunde ons erg goed tijdens de migratie!”
Sander Kwakkernaat, Manager Operations Shopbox Nederland

Tot slot

Zowel Shopbox Nederland als DNA Services kijken terug op een zeer snelle en geslaagde migratie. DNA wenst de medewerkers van Shopbox Nederland veel plezier met hun Office365 omgeving.

Heeft u ook een IT-vraagstuk en wilt u gebruik maken van de kennis en vaardigheden van een betrouwbare IT-dienstverlener? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.