Team DNA Services op werkbezoek bij Goudse vleeswarenproducent Compaxo

  • Home
  • Team DNA Services op werkbezoek bij Goudse vleeswarenproducent Compaxo
Shape

Team DNA Services op werkbezoek bij foodproducent Compaxo Vleeswaren in Gouda

De delegatie namens DNA Services, op de foto v.l.n.r. Christian Kooiman, Dirk-Willem Huisman, Ruben Huisman, Hans de Wit, Cees Tulp en Niels Kooiman

Het iconische foodconcern Compaxo Vleeswaren uit Gouda is in de achterliggende jaren klant geworden bij DNA Services op het gebied van software ontwikkeling. Recent heeft de foodproducent een grote nieuwe opdracht verstrekt aan DNA ten aanzien van productieplanning. In aanloop naar de realisatie van dit belangrijke project is een deel van het ontwikkelteam op werkbezoek geweest bij Compaxo om met eigen ogen het productieproces te kunnen zien. Dit versterkt de klantrelatie en geeft onze ontwikkelaars meer context en inzichten voor de ontwikkeling van nieuwe softwaretoepassingen.

Compaxo Vleeswaren in Gouda produceert zowel traditionele als eigentijdse vlees- en vegawaren. Als basis worden verschillende grondstoffen gebruikt zoals varkensvlees, rundvlees, kippenvlees, kalkoenvlees als ook plantaardige grondstoffen voor vegetarische en veganistische producten. De diverse vleeswaren worden verrijkt door middel van technieken zoals bakken, braden, koken, grillen, drogen, zouten en stomen. Daarnaast faciliteert het bedrijf ook in verschillende modellerings- en verpakkingsmogelijkheden. Samengevat: als one-stop-shop denkt Compaxo mee met haar klanten en levert het bedrijf producten op maat van de klant en de markt.

We hebben kunnen zien wat de impact is van IT op de algehele bedrijfsvoering binnen dit foodconcern. Graag bedanken we Edo van der Post en Pieter Molenaar van Compaxo voor de hartelijke ontvangst, de uitgebreide rondleiding én het jubileumboek!

N.B. Een impressie van het imposante productieproces zie je in onderstaande video.

Compaxo 8
Compaxo 9
Over Compaxo

Compaxo Group is een familiebedrijf waarvan het ontstaan al vijf generaties terug in de tijd gaat. Het concern bestaat uit een vleeswarenfabriek in Gouda (Compaxo Fijne Vleeswaren) en een eigen slachterij in Zevenaar (Compaxo Vlees). Beide locaties hebben sterke verbondenheid, waar locatie Zevenaar een van de belangrijkste toeleveranciers is voor de vleeswarenfabriek in Gouda.

Producten worden aan diverse marktsegmenten verkocht, zoals retail, groothandelaren, industrie, foodservice. Daarnaast exporteren wij ook diverse artikelen naar onder andere Amerika, Azië en Europa. Een aanzienlijk deel van de artikelen wordt verkocht onder private label door de klanten van Compaxo.

De officiële oprichting van Compaxo heeft plaatsgevonden in 1896, maar ver daarvoor was het slagersvak al onlosmakelijk verbonden met de familie. Op een rivierdijk in Gouda, werd voor de begrippen van toen een moderne fabriek gebouwd in 1952. Compaxo Fijne Vleeswaren B.V. is hier momenteel nog steeds gevestigd en hier werken dagelijks ongeveer 500 medewerkers. In 2022 vierde Compaxo haar 125-jarig jubileum.