Uniconta wint Gazelle Award na enorme groei

  • Home
  • Uniconta wint Gazelle Award na enorme groei
Shape

Uniconta wint Gazelle Award na enorme groei

Verschillende jaren van gestage klantenwerving, aanzienlijke groei en hoge winstgevendheid hebben Uniconta de award voor het snelst groeiende bedrijf van Denemarken opgeleverd. Erik Damgaard, de oprichter van Uniconta, sprak zijn dankbaarheid uit voor de erkenning en voor het herontdekken van zijn passie, wat heeft geleid tot een nieuw ondernemerssucces.

Met een groeipercentage van 2.339 procent, won Uniconta A/S de Gazelle Award van Børsen als het snelst groeiende bedrijf in de Hoofdstedelijke Regio van Denemarken in 2023. Børsen is de toonaangevende zakelijke en financiële krant in Denemarken.

De visionair, oprichter en drijvende kracht achter Uniconta, Erik Damgaard, ontving de award tijdens een ceremonie in Kopenhagen. In zijn dankwoord erkende hij de waardering voor de prestaties van Uniconta A/S.

Erik Damgaard over het winnen van de Gazelle Award: “Toen ik Uniconta oprichtte, was het met een passie voor het ontwikkelen van software die waarde, groei en ontwikkeling creëert in kleine en middelgrote bedrijven. Tegelijkertijd had ik persoonlijk de missie om passie in mijn werk te herontdekken. De Gazelle Award is een erkenning van het werk en de resultaten van Uniconta, maar tegelijkertijd voel ik me bevoorrecht dat mijn passie en missie samengekomen zijn, en dat ik opnieuw een succesvol IT-bedrijf vanaf de grond heb opgebouwd.”

 

Sinds 1995 heeft Børsen de snelst groeiende bedrijven in Denemarken geïdentificeerd en bekroond. De jaarlijkse prijs is gebaseerd op openbare financiële verklaringen, en minder dan 1 procent van de Deense bedrijven voldoet aan de criteria die in de Gazelle-ranglijsten van Børsen zijn uiteengezet. Het doel van de jaarlijkse prijzen is onder meer om Deense Gazelle-bedrijven te vieren en te eren die als inspiratie voor anderen kunnen dienen.

De groei van Uniconta A/S met 2.339 procent is gerealiseerd in de afgelopen vier jaar met slechts 24 werknemers. Uniconta A/S is opgericht in 2015 met als doel een cloud gebaseerd en compleet financieel systeem te ontwikkelen voor kleine en middelgrote bedrijven. Vandaag de dag gebruiken meer dan 25.000 bedrijven Uniconta. Erik Damgaard blijft de meerderheidsaandeelhouder in Uniconta A/S.

“Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn een succesvol bedrijf te creëren, en ik had niet gedroomd dat we in zo’n korte tijd zulk groot succes zouden behalen,”  aldus Erik Damgaard.