Van Iperen faciliteert niveaumeting meststoffen in samenwerking met Stolze en DNA Services

  • Home
  • Van Iperen faciliteert niveaumeting meststoffen in samenwerking met Stolze en DNA Services
Shape

Van Iperen faciliteert niveaumeting meststoffen in samenwerking met Stolze en DNA Services

Al honderd jaar is Van Iperen actief in de agrarische sector. Als familiebedrijf adviseert en ondersteunt Van Iperen sinds 1921 klanten bij de uitdagingen in hun teelt. DNA Services werkt al tientallen jaren prettig samen met het team van Van Iperen. Al bijna 30 jaar is DNA actief voor het bedrijf en wordt er nauw samengewerkt met de IT-afdeling binnen Van Iperen. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot de ontwikkeling van een klantspecifieke applicatie op het gebied van niveaumeting van vloeibare meststoffen.

Om ervoor te zorgen dat klanten nooit zonder meststoffen komen te zitten heeft Van Iperen niveaumeting toegepast op de meststoffentanks. Deze innovatie is tot stand gekomen in samenwerking met Stolze, DNA Services en Van Iperen. Op de voorraadtanks met meststoffen bij de telers is een niveaumeter geïnstalleerd.

Door deze toepassing heeft de transportplanning bij Van Iperen realtime inzicht in het niveau van de meststoffen in de tanks. De teler krijgt hierdoor altijd op het juiste moment een nieuwe levering en ervaart maximale ontzorging. Voeding in de tuinbouw is belangrijk om te zorgen dat de de juiste kwaliteit en productie gerealiseerd kan worden door de teler. Door niveaumeting toe te passen is de juiste voorraad meststoffen altijd  gegarandeerd en neemt de klantenservice nog verder toe. 

In onderstaande video wordt zichtbaar gemaakt hoe deze innovatieve toepassing in de praktijk diverse voordelen oplevert.

Over Van Iperen

Van Iperen maakt onderdeel uit van de Thesis Holding, ook wel ‘Van Iperen Group’ genoemd. Het bedrijf viert dit jaar haar 100-jarig jubileum en is gevestigd in Westmaas. Van Iperen is een toonaangevende leverancier in de Nederlandse agrarische sector. Het adviseert telers over de toepassing van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen om vitale gewassen te telen en de opbrengst te verhogen.

De Thesis-bedrijven, waaronder Van Iperen, zijn specialist op het gebied van plantenvoeding in elk gewas en op elke plek. Door een uitgekiende ketenbenadering is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende internationale specialist en toeleverancier in de agrarische sector.