Van Pelt Recycling en DNA Services gaan partnership aan

  • Home
  • Van Pelt Recycling en DNA Services gaan partnership aan
Shape

Van Pelt Recycling en DNA Services gaan partnership aan

Op de foto v.l.n.r. Hans de Wit (Commercieel Directeur DNA Services) en Willem-Jan van Pelt (Directeur Van Pelt Recycling) 

Van Pelt Recycling en DNA Services zijn recent een samenwerking aangegaan. Doordat DNA Services complete IT-omgevingen vernieuwd was er behoefte aan een professionele partner voor hardware recycling. Tijdens migratieprojecten komt het regelmatig voor dat oude hardware en elektronica afgevoerd moet worden.

Van Pelt Recycling is gespecialiseerd in het demonteren van allerlei overbodige elektronica zoals: computers, servers, laptops en overige ICT. Zo worden alle bruikbare grondstoffen hergebruikt uit de elektronica die ingeleverd is. Het is van belang om elektronica in te leveren bij een gecertificeerd bedrijf. Van Pelt Recycling verwerkt al het elektronica-afval volgens de richtlijnen van WEEELABEX. Tevens worden alle datadragers volgens een protocol vernietigd. Hiervan ontvangt DNA een vernietigingscertificaat ter bevestiging.

Inmiddels is de eerste vracht door Van Pelt Recycling opgehaald bij DNA Services op kantoor en professioneel verwerkt. Zie onderstaande foto’s.

  • Duurzaam en verantwoord ondernemen
  • Snel afvoeren van te recyclen afval
  • Deelnemen aan het voorkomen van schaarste aan grondstoffen

 

Hans de Wit over de samenwerking:

“Wij zetten met DNA Services graag in op duurzaam en verantwoord ondernemen. Ik ken Willem-Jan al jaren en we hebben zelfs nog als collega’s samengewerkt in de plantensector. Toen ik bij Van Pelt Recycling zag hoe een speciale ‘social return’ afdeling actief is met het demonteren van oude hardware was het meteen duidelijk hoe we elkaar kunnen versterken.
Separaat leveren wij onze expertise op het gebied van cybersecurity terug aan Van Pelt Recycling dus het mes snijdt aan twee kanten!”
Over Van Pelt Recycling

Van Pelt Recycling is gestart in 2012 en gespecialiseerd in de recycling van metaal- en elektronica-afval. Op de vestiging in Ridderkerk worden door zo’n 20 medewerkers de metalen gesorteerd en verwerkt. Een specialisme is de inkoop van oude elektronica zoals computers, laptops en printplaten. Het overtollige ICT-materiaal wordt gedemonteerd in een eigen sociale werkplaats. Hier werken 9 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tevens draagt Van Pelt zorg voor een gecertificeerde vernietiging van data-dragers zoals harde schijven. Van Pelt Recycling heeft eigen transportmiddelen en kan daardoor snel schakelen. Dit samen met korte lijntjes en heldere communicatie zorgt voor de beste recyclingoplossing voor de klant. Meer informatie: www.vanpeltrecycling.nl