Van Winkelen kiest voor DNA Services

  • Home
  • Van Winkelen kiest voor DNA Services
Shape

Van Winkelen kiest voor DNA Services

Afgelopen periode hebben we in korte tijd de IT-omgeving van onze klant Van Winkelen B.V. uit Zoetermeer mogen vervangen. Van Winkelen B.V. is in 1989 opgericht en houdt zich onder andere bezig met groothandel in papier, papierafval en archiefvernietiging. Het papier wordt gerecycled en in balen geperst. De papieren balen worden weer verhandeld. 

De aanleiding

De voormalige omgeving van Van Winkelen bestond uit een Windows Server 2011, een verouderde firewall en desktops met Windows 7. Het support op Windows 7 en Windows Server 2011 zou binnen een paar maanden verlopen. Wanneer er niets mee was gebeurd, zou dit risico’s met zich meebrengen. Welke risico’s? Na 14 januari 2020 ontvangen de gebruikers van Windows 7 en Windows Server 2011 geen beveiligingsupdates meer. Hierdoor kunnen kritische lekken in het besturingssysteem ontstaan. Dit zorgt ervoor dat het voor hackers makkelijker wordt om in te breken in de systemen. Wanneer cybercriminelen binnen zijn, kunnen ze hun slag slaan en data versleutelen. Dit risico wilde Van Winkelen niet lopen! Daarbij komt dat Microsoft geen support meer geeft op verouderde besturingssystemen.

Onze aanpak en oplossing

We hebben samen met Jan van Winkelen, de eigenaar, gekeken welke oplossing het beste bij zijn bedrijf past en zijn eisen en wensen opgesteld. Eén van de belangrijkste eisen is, een goede werking van de weegbrug. Hierbij kwamen we tot de conclusie dat het voor Van Winkelen de beste oplossing is om te kiezen voor een hybride oplossing. Een reden hiervoor is dat de software van de weegbrug niet in de cloud kon draaien, dus dit gedeelte moest on-premise blijven.

De server werd vervangen door een Windows Server 2019, de meest recente versie van het server besturingssysteem van Microsoft. Hiermee zorgt Van Winkelen niet alleen dat ze up-to-date blijven, maar hebben ze ook meer dan 9 jaar lang recht op de nieuwste beveiligingsupdates.

De desktops met Windows 7 zijn vervangen door desktops met Windows 10 Pro van het merk HP. Dit zorgt voor een hoger gebruiksgemak en meer functionaliteit. Naast het voordeel dat men de beveiligingsupdates krijgt, is Windows 10 van zichzelf al een stuk veiliger dan Windows 7.  

De firewall werd vervangen door een FortiGate firewall. Fortinet, de leverancier van deze FortiGate, staat internationaal bekend als ontwikkelaar van kwaliteitsfirewalls. Een groot voordeel van deze firewalls is de hoge doorvoersnelheid. Dit resulteert in een verbinding met hoge snelheid.

Naast de vervanging van de hardware is de mail gemigreerd naar Office 365. Dit verhoogt de stabiliteit en toegankelijkheid van de e-mail. Door het gebruik van Exchange Online hoeft Van Winkelen in de toekomst niet meer te investeren in een eigen Exchange server met bijbehorende licenties. Naast het bovenstaande voordeel zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Het is namelijk een erg flexibele oplossing, want met Exchange Online zijn gebruikers iedere maand eenvoudig toe te voegen of te verwijderen. Hierdoor wordt alleen het verbruik in rekening gebracht. 

Migratie

Doordat de migratie vooraf grondig is voorbereid vanuit ons kantoor, konden we de vervanging binnen één dag laten plaatsvinden. Dit heeft gezorgd voor minimale overlast en onderbrekingen in het werk van de medewerkers bij Van Winkelen. Al met al zorgde dit voor een geslaagd eindresultaat. Zoals Jan van Winkelen zelf zei: “Ik ben een tevreden klant”. We bedanken Van Winkelen voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen ze veel werkplezier met hun nieuwe IT-omgeving!