FreshERP-innovatie: datavisualisatie met Power BI bij Lehmann & Troost

 • Home
 • FreshERP-innovatie: datavisualisatie met Power BI bij Lehmann & Troost
Shape

FreshERP-innovatie 'in the spotlights': datavisualisatie met Power BI bij Lehmann & Troost

In de achterliggende periode hebben we een mooie FreshERP-innovatie gerealiseerd op het gebied van datavisualisatie en het benutten van managementinformatie. Op verzoek van Lehmann & Troost, al jarenlang een gebruiker van onze FreshERP-software, worden op een groot TV-scherm in kantoor geautomatiseerde dashboards getoond. Deze dashboards zijn door DNA samengesteld met behulp van Microsoft Power BI.

Getoonde data wordt realtime ververst en heeft onder meer betrekking op de volgende onderdelen:

 • continue geactualiseerde wissel- en aandelenkoersen
 • verkoop- en inkoopaantallen vanuit FreshERP
 • continue geactualiseerde weersomstandigheden van producerende landen
 • vaste gegevens van Lehmann en Troost
 • slideshows van foto’s en camerabeelden

Joost Slingerland, Bookkeeper bij Lehmann & Troost, licht toe: Door de toepassing van Power BI in combinatie met FreshERP beschikken wij nu over mooie dashboards die centraal in onze kantooromgeving getoond worden. Hierdoor kunnen wij nog beter sturen op data en beschikken we over gerichte stuurinformatie. Door de recente overname van FreshERP door DNA komen nu diverse nieuwe innovaties tot stand. Hierin denken we graag mee als gebruiker en waar mogelijk leveren we onze input. Wij werken reeds geruime tijd naar volle tevredenheid met het ‘alles-in-één-systeem’: FreshERP, dat zegt genoeg!”

Het FreshERP softwarepakket is toepasbaar voor bedrijven met enkele tot honderden medewerkers. FreshERP is een geïntegreerd pakket waarmee inkoop, verkoop, complexe importfaciliteiten, voorraad- en partijadministratie, fustadministratie, douanefunctionaliteiten, EDI, kwaliteitscontrole, financiële administratie en warehouse management kan worden geautomatiseerd. Hiermee ondersteunt het pakket alle bedrijfsprocessen gerelateerd aan de sector.

Enkele voordelen van FreshERP:

 • Bewezen binnen de AGF-sector
 • Ook beschikbaar in de cloud
 • Geschikt voor importeurs én distributeurs
 • Een overzichtelijke en snel te leren gebruikersinterface (muisloos te bedienen)
 • Ruim aanbod van diverse geïntegreerde modules

 

Over Lehmann & Troost
Lehmann & Troost is een familiebedrijf, gevestigd in Waddinxveen, en al jarenlang actief in de handel van verse groente en fruit. De AGF-producten worden verkocht binnen heel Europa en de klantenkring bestaat uit supermarkten en groothandelaren. 

Over FreshERP en Fresh IT Services B.V. 
Om zich helemaal te kunnen richten op de groente- en fruitsector heeft DNA een aparte entiteit opgericht onder de naam Fresh IT Services. Dit nieuwe bedrijf maakt, naast DNA Services, onderdeel uit van DNA IT Holding. Door deze structuur kan het bedrijf klanten volledig ontzorgen. Zo wordt binnen de AGF-branche het softwarepakket FreshERP geleverd en via DNA Services kan separaat IT-beheer (bijvoorbeeld hosting) met securitydiensten aangeboden worden. Hierdoor hebben bedrijven één aanspreekpunt voor al hun IT-vraagstukken.