Op bezoek bij onze klant Euroliquids: dynamisch productiebedrijf voor land-, tuinbouw en industrie

 • Home
 • Op bezoek bij onze klant Euroliquids: dynamisch productiebedrijf voor land-, tuinbouw en industrie
Shape

Op bezoek bij onze klant Euroliquids: dynamisch productiebedrijf voor land-, tuinbouw en industrie

Recent heeft Hans de Wit namens DNA Services een werkbezoek gebracht aan Euroliquids in de Botlek (Europoort). Robert van den Kieboom, Directeur bij Euroliquids, heeft tijdens de rondleiding veel informatie verstrekt over het ontstaan van de onderneming, de groeifase, actuele ontwikkelingen en de positie binnen de Thesis Holding.

Euroliquids is een dynamisch productiebedrijf dat een ruim assortiment aan vloeibare meststoffen levert voor de land- en tuinbouw en chemicaliën voor de industrie produceert. Naast de levering van bestaande formules, kunnen in nauw overleg speciale maatwerkformules worden ontwikkeld. De specialisten van Euroliquids denken mee in de productontwikkeling en beschikken over uitgebreide testfaciliteiten. Om de kwaliteit van de eindproducten te kunnen garanderen beschikt Euroliquids over een eigen laboratorium. Het laboratorium is modern gefaciliteerd voor met name anorganische meststoffenanalyses en AdBlue- of FreeNOx-bepalingen.

Door de uitgebreide rondleiding hebben we een goede indruk gekregen van de veelzijdige business rondom de productie van vloeibare meststoffen. Euroliquids biedt haar relaties jarenlange ervaring, expertise en volledig geautomatiseerde processen voor de totale supply chain. Er is door Euroliquids fors geïnvesteerd in een efficiënte werkwijze mede door het automatiseren van haar processen. Zo zorgt het geautomatiseerde ERP-systeem onder andere voor een gedetailleerde voorraadadministratie en traceerbaarheid van goederen. Via op maat gemaakte interfaces kunnen de klanten van Euroliquids alle informatie met betrekking tot hun goederen realtime volgen.

“Euroliquids is al heel lang klant van DNA Services en we werken al vele jaren op een constructieve manier samen. Hierdoor kennen de ontwikkelaars onze productie- en logistieke processen en uitdagingen door en door. Doordat wij onze kennis blijven inbrengen zijn wij in staat om onze software applicaties te blijven doorontwikkelen. Hierdoor kan Euroliquids nog steeds opschalen qua business en bieden wij dienstverlening op maat aan onze relaties.”, aldus Robert van den Kieboom.

Hierbij een korte opsomming/beschrijving van een aantal specifieke applicaties van Euroliquids:

 • SLIM
  Van nagenoeg iedere binnenkomende en uitgaande tankwagen met grondstoffen of eindproduct wordt een analyse-monster gemaakt. De resultaten daarvan worden in SLIM vastgelegd en afwijkingen worden gemonitord. Klanten en/of opdrachtgevers krijgen direct de analyseresultaten gemaild.

 • VAMS (Vracht aanmeldsite)
  VAMS is samen met zusterbedrijf TTD ontwikkeld. Met deze applicatie wordt het laden en lossen van producten gepland en verspreid over de dag. Daarmee wordt de wachttijd van chauffeurs verkort en de los- en laadmogelijkheden optimaal benut. Klanten / opdrachtgevers / transporteurs kunnen tijdsloten reserveren om zodoende een min of meer gegarandeerde los- / laadtijd te verkrijgen.

 • TNS
  Geproduceerde hoeveelheden en voorraadstanden worden automatisch verwerkt in het ERP middels TNI. Op tijden dat er niet geproduceerd wordt (en dus de tank standen stabiel horen te zijn) is TNS actief. TNS staat voor Tank Niveau Signalering en houdt in de gaten of er geen calamiteit optreedt door een onverwachte stijging of daling van het niveau in een tank.

 • Chronos
  Het uren- en planning systeem van Euroliquids, ontwikkeld gezamenlijk met TTD. Met deze applicatie worden de dynamische roosters (Euroliquids werkt met meerdere ploegen per dag) beheerd. De (over)uren wordt geregistreerd en via een koppeling met AFAS HRM aan de loonadministratie aangeboden.

Bijgaande foto’s geven een impressie van ons bezoek aan Euroliquids. Bedankt voor de rondleiding!

1699551866727