Persbericht: Partnership Fresh IT Services & Agri Software faciliteert ketenintegratie in de AGF-sector

  • Home
  • Persbericht: Partnership Fresh IT Services & Agri Software faciliteert ketenintegratie in de AGF-sector
Shape

Persbericht: Partnership Fresh IT Services & Agri Software faciliteert ketenintegratie in de AGF-sector

Softwarebedrijven Fresh IT Services en Agri Software hebben een partnership gesloten.
Door het ontwikkelen van een API-koppeling tussen QC4U en FreshERP-software is ketenintegratie gerealiseerd. Hierdoor worden kwaliteitskeuringen en inspectierapporten uitgewisseld vanuit de keurapp Agri Software. Gebruikers ervaren hierdoor gemak en kunnen tijdbesparing realiseren.

“DNA groeit hard, mede door het creëren van strategische partnerships en de realisatie van software-integraties .” aldus Hans de Wit, Commercieel Directeur & Co-Owner van DNA Services & Fresh IT Services. “Een aantal jaren geleden hebben we de transitie ingezet richting de verkoop van standaard software en omzet vanuit software-abonnementen. Daarnaast bouwen we nog regelmatig klantspecifieke (web) applicaties al maken we zoveel mogelijk gebruik van bestaande platforms. Doordat we ons partner-ecosysteem uitbreiden kunnen we onze klanten extra functionaliteit aanbieden. QC4U van Agri Software integreert naadloos met FreshERP, een softwarepakket voor bedrijven die aardappelen, groenten- en fruit (AGF) verhandelen, verwerken of vervoeren. De FreshERP-software, die wij in 2022 hebben overgenomen, is een branche-oplossing die wij steeds vaker implementeren. Met dit partnership kunnen wij onze klanten nog meer toegevoegde waarde bieden. Ik geloof in de samenwerking tussen winnende bedrijven waardoor we beiden groeien en klanten blij maken!”

Op de foto v.l.n.r. Hans de Wit (Fresh IT Services), Gertrude de Rijk (Fresh IT Services) en Bas Lok (Agri Software)

Bas Lok van Agri Software is enthousiast over de samenwerking met Fresh IT Services: “Door dit partnership en deze ontwikkelde koppeling realiseren we nóg meer toegevoegde waarde voor onze gezamenlijke klanten binnen de AGF-sector!”

In de achterliggende periode is de integratie van de Agri Software API met de FreshERP-software gerealiseerd. Dagelijks maken FreshERP-klanten, zoals Lehmann & Troost uit Waddinxveen, gebruik van de koppeling.

2024-01-13 19_51_55-Kwaliteitscontrole _ Agri Software
Over HDG Survey Group

HDG Survey Group is een groep van 6 bedrijven, nationaal en internationaal actief, met als core business dienstverlening binnen de groente- en fruitsector (AGF). De HDG Survey Group heeft ruim 40 jaar ervaring in de AGF-branche. Een groot deel van de bedrijven is gespecialiseerd in kwaliteitscontroles (HDG The Fruit Consultants, Fruitify Experts en HDG Germany). Daarnaast zijn er bedrijfsonderdelen die zich richten op het gebied van opleidingen (HDG Academy) en schade expertises (HDG Expertisebureau). Het jongste lid van de HDG Survey Group is Agri Software. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software en andere innovatieve oplossingen voor AGF-bedrijven om up-to-date te blijven richting de toekomst.

Over Agri Software

Agri Software levert met QC4U en Survey4U, SaaS-software voor het uitvoeren van kwaliteitskeuringen en schade-expertises binnen de AGF-sector. Met QC4U, de keurapplicatie van Agri Software, worden kwaliteitscontroles gedigitaliseerd en wordt het mogelijk om inspectie data snel te verwerken en te analyseren. Grootste voordeel van het gebruik van QC4U is dat de communicatie rond kwaliteit geoptimaliseerd wordt. Bij afwijkende kwaliteit wordt het mogelijk om stakeholders direct en indien gewenst automatisch op de hoogte te stellen. De configuratie van QC4U vind altijd plaats in overleg met de klant. De klant beslist zelf welke bevindingen voor hem het belangrijkst zijn en welke vragen verplicht ingevuld dienen te worden. Op basis van de input vanuit het ERP-systeem is het in QC4U mogelijk om per inspectie aan te geven of deze op palletniveau, per grower, per variety, per container etc. geïnspecteerd moet worden. Dit zorgt er voor dat klanten flexibel de keuze kunnen maken tussen een snelle en intensieve keuring met 1 druk op de knop. Door QC4U te gebruiken wordt het voor klanten mogelijk om wereldwijd hun keurproces te standaardiseren.